wacker neuson dumper  DV125

Wacker Neuson komt met grotere dumper en accutrilplaat

Datum: 4 april 2024
Laatst bijgewerkt: 4 april 2024
Door: Gert Vreemann
Wacker Neuson presenteerde onlangs zijn nieuwe producten voor de eerste helft van 2024. Opvallende vernieuwingen zijn de nieuwe Dual View-dumper DV125 en de nieuwe accutrilplaat WP1550E. Met name de accutrilplaat is voor Wacker Neuson belangrijk in de richting van de emissievrije bouwplaats. De fabrikant verbeterde ook zijn tweetakt-trilstamper.
wacker neuson dumper  DV125

Met de DV125 wordt de reeks Dual View-dumpermodellen, tot dusver bestaande uit vier modellen met laadvermogens van 4,5 tot 10,0 ton, verder uitgebreid. Met een laadvermogen tot 12.500 kilo is de DV125 een machine voor toepassingen waar een grote capaciteit wordt gevraagd. De circa 6,5-tons DV125 heeft een 100 kW (134 pk) sterke Deutz-motor in combinatie met hydrostatische aandrijving. De machine heeft een knikpendelstuk en heeft een topsnelheid van 25 km/u. De zevenkuubs kipbak is voorzien van laadbak- en hellingsbewaking en een beschermrooster. De machine heeft een hillhold-functie, gelaagd veiligheidsglas en vele andere veiligheidsfuncties. De meeste veiligheidsfuncties zijn standaard op de nieuwe machine. De compacte bouwmethode en het Dual View-bedieningsconcept met de 180 graden draaibare bedieningsconsole zijn de bekende kenmerken van de Wacker Neuson Dual View-dumpers. 

wacker neuson accutrilstamper

De nieuwe generatie accutrilstampers van Wacker Neuson hebben een ergonomische stuurbeugel en een verwisselbare stampvoet. Deze is bovendien compatibel met die van de nieuwe generatie tweetakt- en viertakt-stampers. De accutrilstampers kunnen worden gestart met één druk op de knop. Ze zijn uitgerust met actieve koeling voor optimaal temperatuurbeheer en een stand-by-modus voor de accu om gemakkelijker te starten.

De eenrichtings-trilplaat WP1550e is uitgerust met DireX. Deze door Wacker Neuson ontwikkelde directe aandrijving maakt niet alleen een efficiënte verdichting mogelijk, maar zorgt ook voor een lange levensduur van de accu. Net als alle emissievrije Wacker Neuson-bouwmachines wordt deze trilplaat aangedreven door de Battery One-accu. Deze accu is ook compatibel met bouwmachines van andere fabrikanten.

Wacker Neuson introduceert ook een nieuwe generatie tweetakt-trilstampers. De krachtige WM80-motor, ontwikkeld door Wacker Neuson, is aangepast aan de hedendaagse eisen. De trilstampers hebben een verbeterde koelluchtgeleiding, een efficiënter luchtfilter en een robuuste bouwmethode. Dankzij de slanke, compacte bouwmethode is er goed mee te manoeuvreren, terwijl de lage CO-uitstoot ook gebruik in greppels mogelijk maakt.