zuidwest banden importeur alliance

VIDEO: Jaap Vollaard, Zuid West Banden, over Alliance

Datum: 23 juni 2023
Laatst bijgewerkt: 23 juni 2023
Door: Gert Vreemann
Zuid West Banden is met ingang van april 2023 officieel importeur van het bandenmerk Alliance, Het merk maakt deel uit van Yokohama Off-Highway Tires (YOHT), de grootste fabrikant van landbouwbanden ter wereld. Sinds 2016 is Zuid West Banden al importeur van Galaxy, ook een merk van YOHT. Het merk Alliance sluit hier goed op aan.
Alliance cultuurbanden

Alliance heeft Zuid West Banden geselecteerd als een van de OE-partners in de Benelux. Dit betekent dat Zuid West Banden in contact staat met fabrikanten en importeurs van trekkers, kippers, spuitmachines, compacte wielladers en mobiele graafmachines. Jaap Vollaard, mede-eigenaar van Zuid West Banden: “Wij zien onze samenwerking met Alliance echt als een partnership voor de lange termijn. Alliance heeft een grote bekendheid in de markt en een volledig aanbod in agrobanden, ook in VF, precies wat onze klanten op dit moment zoeken”, aldus Vollaard. Hij voegt daar aan toe dat Zuid West Banden door de rechtstreekse inkoop een competitief aanbod kan doen. “Met ons verdelerschap van Galaxy hebben we de afgelopen jaren ervaring opgedaan met homologatie, maatwerk-wielen en just-in-time-leveringen. Met het merk Alliance kunnen we deze OE-activiteiten de komende jaren uitbreiden.”

zuidwest banden en Alliance

Sinds 2021 is Zuid West Banden importeur van AgriBrink-luchtdrukwisselsystemen uit Canada. Inmiddels heeft het bedrijf meer dan 200 systemen opgebouwd, zowel in huis als via dealers. “We kunnen klanten helpen met ons zelf ontwikkelde basissysteem, maar ook met een volledig door Isobus aangestuurd systeem met externe compressor”, vertelt Vollaard. “We bouwen luchtdrukwisselsystemen op trekkers, spuitmachines, kippers, mestverspreiders en balenpersen. Met het complete pakket van VF-banden van Alliance kunnen we dit aanbod verder verbeteren.”