scania xt bouwtruck

TKD: Scania zet in op elektrificatie

Datum: 31 mei 2023
Laatst bijgewerkt: 1 juni 2023
Door: Gert Vreemann
Scania komt met elektrische oplossingen in de vorm van batterij-elektrische en (plug-in-)hybride trucks naar de TKD. Dit uiteraard naast de voertuigen met een traditionele verbrandingsmotor, zoals de XT-versie met stevige bumper.
Scania BEV kipper

Scania heeft een volledig programma elektrische voertuigen. De chassis zijn modulair opgebouwd. Een e-PTO kan worden gebruikt om emissieloos extra apparatuur aan te drijven. Daarnaast zijn veel carrosseriebouwers inmiddels door Scania getraind in het werken met een Scania-e-truck.

scania knijperauto PHEV

Op de TKD presenteert Scania een aantal batterij-elektrische en hybride voertuigen, zoals de plug-in-hybride P360 B6x2*4NB PHEV met kraan en kipper, de hybride P360 B6x2*4NA HEV met haakarm en kraan en de volledig elektrische 25P B6x2*4NB BEV met haakarm. Daarnaast zijn er de S660 A10x4*6NB-zwaartransporttrekker, de R450 B8x8 Gryphus op de demobaan en de R500 B8x4*4NA XT-vacuümzuiger. Bijzonder is dat veel van deze chassis af-fabriek kunnen worden geleverd. Dit verkort de levertijd van het complete voertuig.

scania Xt bouwtruck

De nieuwe Scania XT-bouwvoertuigen zijn uitgerust met een robuuste bumper die vijftien centimeter voor de voorkant van de cabine uitsteekt. De XT’s zijn leverbaar voor alle cabineversies en alle motoren kunnen worden gekozen. Daarnaast zijn er verschillende afwerkingsmogelijkheden voor zowel het interieur als het exterieur leverbaar.