Holp Rototop

TKD: primeurs van Engcon, Pladdet en Holp

Datum: 31 mei 2023
Laatst bijgewerkt: 1 juni 2023
Door: Gert Vreemann
Op de TKD is er op het gebied van draaikantelstukken en aanbouwdelen het nodige nieuws te zien. Zo komt Holp met de Rototop, een compacte roterende aandrijving. Verder toont Pladdet zijn nieuwe compacte CW40-kantelstuk en komt Engcon met de nu leverbare nieuwe S60-snelwissel.

Holp Rototop

Holp Rototop

Voor wie voor de meeste taken toe kan met rotatie en zo weinig mogelijk wil inleveren op machineprestaties levert Holp de Rototop. Deze roterende aandrijving heeft als voordeel dat hij veel compacter en vooral platter is en geen cilinders bevat. Hij is bovendien veel lichter, waardoor je nauwelijks inlevert op machineprestaties. Holp presenteert de Rototop RT.032 draaistuk tijdens de TKD op de stand van R&C Machines uit Middelbeers. Deze RT.032 is geschikt voor graafmachines met een gewicht van 1,9 tot 3,9 ton. Overigens heeft Holp ook een draaikantelstuk in zijn leveringsprogramma. Deze Rotox is een modulaire uitbreiding met een kantelstuk van de Rototop. Uniek aan dit draaikantelstuk is dat het geen cilinders bevat.

Pladdets nieuwe CW40

pladdet CW 40 kantelstuk

Pladdet lanceert het nieuwe CW40-kantelstuk, met een zeer kleine hart-op-hart-afstand van 455 millimeter. Dit kantelstuk beschikt over een zwevende-penconstructie die bovendien overbemeten is voor de gewenste toepassingen in combinatie met graafmachines tot een eigen gewicht van 30 ton. Het onderscheidende kenmerk van dit kantelstuk is de constructie, waarbij zowel de onder- als de bovenzijde uit één stuk is gegoten. Naast de snelwissel-aansluiting bovenaan is een vaste ophanging bovenaan ook mogelijk. De CW40 heeft een kantelhoek van maximaal 45 graden en een eigen gewicht van 560 kilo en is in te zetten op machines vanaf vijftien ton.

Engcons verbeterde S60

Engcon S60

Engcons nieuwe en verbeterde S60-machinesnelwissel voor graafmachines van twaalf tot negentien ton is nu verkrijgbaar. Deze snelwissel is niet alleen sterker, maar zal het achteraf inbouwen van EC-Oil-blokken ook eenvoudiger maken, omdat deze geen slangen meer bevatten. Dat minimaliseert ook het risico op lekkage. Ook zal de hydrauliekopbrengst hoger zijn.

De nieuwe S60 heeft een versterkte constructie, zowel zijdelings als in de graafrichting. Ook heeft hij een verhoogde stabiliteit rond de bevestigingspunten aan de machine. De slanggeleiding tussen graafmachine en machinesnelwissel is verbeterd en flexibeler uitgevoerd. Ten slotte is er een vastgeschroefde hijshaak aanwezig en is er een mogelijkheid voor hijsogen.