takeuchi TB395 W mobiele graafmachine

Nieuwe Takeuchi TB395W en TB350R

Datum: 6 juli 2023
Laatst bijgewerkt: 6 juli 2023
Door: Gert Vreemann
Takeuchi voegt de TB395W en TB350R toe aan het al omvangrijke assortiment. De TB395W is de opvolger van de populaire TB295W. De TB350R is een vijftons binnendraaier en vormt een goede aanvulling op de reeks binnendraaiers, die Takeuchi Benelux gestaag aan het uitbreiden is.
takeuchi TB 350 R binnendraaier

Een aantal zal er op de TKD al mee gedraaid hebben. Maar nu zijn ze er officieel. De nieuwe moderne TB395W en TB350R met Stage V krachtbron en de modernere cabine. Voor beide nieuwe types geldt dat service en onderhoud eenvoudig uit te voeren zijn. Dit komt door de motorkap, die dankzij gasveren ver kan worden geopend. Alle componenten van de motor en het hydraulisch systeem zijn goed bereikbaar.

takeuchi TB 395W mobiele graafmachine

De enige mobiele kraan van Takeuchi was al jarenlang de TB295W. Dit populaire type wordt nu vervangen door de TB395W. Aan de buitenkant zijn de verschillen tussen de twee types niet enorm, maar onderhuids zijn die zeer duidelijk merkbaar. Deze verbeteringen zorgen voor een graafmachine met een enorm hef- en graafvermogen en een verbeterd comfort voor de machinist.

De machine is voorzien van een volledig nieuw interieur met een 8-inch-touchscreen met een jogdial-knop, een luchtgeveerde stoel met een hoge rugleuning en een hoofdsteun, meeverende joysticks en stoelverwarming. De cabine is voorzien van automatische airconditioning. Verder heeft de machine vier hydraulische extra functies, die met multifunctionele joysticks worden aangestuurd. Verder heeft de nieuwkomer een nieuw remsysteem op de vooras, waardoor de machine tijdens het werken volledig stil staat, en cruisecontrol (ook bij lage snelheden). Last but not least is de machine optioneel leverbaar met vierwielbesturing.

takeuchi TB350R minigraafmachine

De TB350R is een vijftons binnendraaier. Dit nieuwe type beschikt over een ruime en comfortabele cabine, die qua grootte vergelijkbaar is met die van de conventionele TB250-2. De TB350R is ondanks de kortere achterkant dankzij een slimme constructie van het zwaartepunt toch stabiel. Verder is dit type voorzien van drie hydraulische extra functies, een 7-inch touchscreen en een jogdial-knop, een DAB+-radio (inclusief handsfree bellen), opklapbare rijpedalen, een brandstofvulpomp met automatische afslag en een oprolmechanisme. Airco is optioneel leverbaar.