rabe ploeg

Homburg importeert Rabe-ploegen en rotorkopeggen

Datum: 4 april 2024
Laatst bijgewerkt: 4 april 2024
Door: Gert Vreemann
Door het importeurschap van Väderstad en de ervaring met grondbewerking was Homburg op zoek naar een complementair product op het gebied van ploegen en rotorkopeggen. Rabe past volgens Homburg goed en mede dankzij contacten uit het verleden was de link snel gelegd. Sinds 1 april behartigt Homburg in zowel Nederland als België het Rabe-assortiment van met name ploegen en rotorkopeggen.
rabe en homburg

Sinds 2012 is Homburg importeur van zaaimachines en niet-kerende-grondbewerkingsmachines van Väderstad. Daarmee kun je niet overal mee toe. Ron Smit, productspecialist bij Homburg, geeft aan dat het in sommige delen van Nederland onmogelijk is om volledig niet-kerend de bodem te bewerken. In gebieden waar veel zware klei te vinden is, in de bollenteelt of voor andere bodemdoeleinden is een ploeg of rotorkopeg een noodzaak. Deze machines zitten echter niet in het assortiment van Väderstad.

Met de toevoeging van de Rabe-machines kan Homburg die nu wel aanbieden. Rabe is een bekend merk in Nederland. De fabriek in het Duitse Bad Essen bouwt nog altijd de bekende Albatros-ploeg met het Holland Turn-rister. Deze ploeg heeft zich al volop bewezen op de Nederlandse klei. Rabe heeft een breed assortiment met diverse risters en opties om voor elke grondsoort en elke gebruiker een ploeg samen te stellen.

Machinefabrikant Rabe bouwt in het Bad Essen al 130 jaar grondbewerkingsmachines. Sinds 2020 is Rabe Agrartechnik GmbH een dochteronderneming van de wereldwijd actieve Zoomlion Group. Zoomlion investeert zwaar in het merk, het Rabe-product en de fabriek in Bad Essen. De afgelopen jaren zijn de productielocatie en het merk Rabe uitgebreid en gemoderniseerd. Homburg gaat Rabe samen met de bestaande dealers breder in de markt te zetten.