bobcat op intermat

Elektrische Bobcat TL25.60e-verreiker op Intermat

Datum: 25 april 2024
Laatst bijgewerkt: 25 april 2024
Door: Gert Vreemann
Bobcat verraste aangenaam op de Intermat met het concept van de elektrische TL25.60e-verreiker. Daarnaast was het concept van de RogueX2-lader voor het eerst in Europa te zien. Ook opvallende innovaties zijn de transparante Oled-schermtechnologie (T-Oled) en een systeem om botsingen op het bouwterrein te voorkomen.
bobcat op intermat

Een belangrijke innovatie die tijdens de Intermat 2024 onder de aandacht werd gebracht, is een waarschuwingssysteem tegen botsingen. In de machine geïntegreerde radarsensoren worden gebruikt om bestuurders van schrankladers en compacte rupsladers beter inzicht te geven in de aanwezigheid en locatie van mensen, machines en obstakels op de bouwplaats. De hypermoderne technologie kan worden aangepast aan locatiespecifieke eisen om realtime obstakel- en risicodetectie en verschillende responsopties mogelijk te maken.

elektrische bobcat verreiker

De elektrische TL25.60e-verreiker is voorzien van vloeistofgekoelde accu’s en de machine heeft een nominaal hefvermogen (ROC) van 2,5 ton, vergelijkbaar met het populaire TL25.60-model op diesel. De TL25.60e heeft drie afzonderlijke elektrische motoren in combinatie met een hydrostatische transmissie, goed voor een topsnelheid van 24 km/u. De machine heeft afmetingen die vergelijkbaar zijn met die van de conventionele tegenhanger.

bobcat RogueX autonome lader

De Bobcat RogueX2-lader, waarvan op de Intermat een concept werd getoond, is een autonome en volledig elektrische machine. Hij produceert dankzij de lithium-ionaccu, het elektrisch aandrijfsysteem en een elektrisch aangedreven hefsysteem en kantelkinematica zonder hydraulica totaal geen uitstoot. De machine heeft wielen in plaats van rupsbanden om de accuduur te optimaliseren en de axiale fluxmotoren bieden een ongelooflijke tractie. De volledig autonome RogueX2 heeft geen cabine en biedt een inkijkje in de toekomstige generatie Bobcat-laders.

Bobcat Oled schermtechnologie

Bezoekers konden de transparante Oled-schermtechnologie (T-Oled) van Bobcat zelf ervaren. Deze is in het rechterraam van de elektrische TL25.60e verwerkt. De T-Oled-technologie van Bobcat is samen met LG en BSI Research ontwikkeld en biedt bestuurders toegang tot verschillende functies, waarbij ze hun ogen op de werklocatie kunnen houden. Het scherm kan ook verschillende geavanceerde toepassingen ondersteunen, zoals realtime virtual reality-simulaties om bijvoorbeeld nutsleidingen in kaart te brengen.