Develon DX140DM_7 sloopgraafmachine

Develon DX140RDM-7-sloopgraafmachine

Datum: 18 april 2024
Laatst bijgewerkt: 19 april 2024
Door: Gert Vreemann
Develon voegt de nieuwe DX140RDM-7 toe aan het assortiment sloopgraafmachines. Net als de drie grotere modellen van 31 tot 61 ton is de nieuwe 22,5-tons machine in meerdere configuraties leverbaar, waaronder een multifunctionele versie die zowel voor sloopwerkzaamheden als voor andere toepassingen op locatie kan worden gebruikt.
Develon DX140DM_7 sloopgraafmachine

Als basis is er de ‘mono’-variant met een niet-uitwisselbare giek. Deze versie kan met sloopuitrusting tot een maximale hoogte van zestien meter werken met een aanbouwdeel dat maximaal 1450 kilo weegt. Net zoals bij de grotere machines is de DX140RDM-7 daarnaast verkrijgbaar met een modulair giekontwerp met een hydraulische vergrendeling, waarmee de gebruiker kan wisselen tussen verschillende armen voor sloop- en graafwerk. Er is een speciale standaard om de giek af te zetten en aan te koppelen. De hydrauliek wordt via snelkoppelingen gekoppeld en de borgpennen worden hydraulisch op hun plaats geduwd.

Develon DX140DM_7 sloopgraafmachine giek

De giek is op twee verschillende manieren te monteren, wat samen met de sloopgiek in totaal drie verschillende configuraties voor de basismachine oplevert. In deze multifunctionele versie bedraagt de penhoogte veertien meter en het maximale gewicht voor uitrustingsstukken bedraagt 1450 kilo. (met een verlenging van twee meter als optie). 

Develon DX140DM_7 sloopgraafmachine

Net als de andere modellen in het assortiment sloopgraafmachines is de DX140RDM-7 uitgerust met een kantelbare cabine met een kantelhoek van dertig graden. Ook heeft de DX140RDM-7 een hydraulisch verstelbaar onderstel met een verstelbereik van 2,50 tot 3,70 meter breedte.

Zoals bij alle sloopgraafmachines van Develon bevat de standaard veiligheidsuitrusting van de DX140RDM-7 een FOGS-cabinebeveiliging, veiligheidskleppen voor giek, tussenliggende giek en armcilinders en een stabiliteitswaarschuwingssysteem.