Week van de Werkstress

7 november 2018
Stress op de werkvloer is beroepsziekte nummer 1. Meer dan een miljoen mensen lopen jaarlijks het risico op een burn-out en andere werkgerelateerde psychische ziektes. In heel, veel organisaties zijn er collega's die vanwege werkstress thuis zitten of hun werkdruk niet of nauwelijks aankunnen. Dat is alarmerend.
Toolkit: Vlammen zonder afbranden.

Als iemand eenmaal een burn-out heeft gehad, dan is er een vergroot risico op een tweede burn-out. Het is daarom belangrijk dat werkgevers en werknemers met elkaar in gesprek gaan over werkstress. Wie stress op het werk succesvol aanpakt, zorgt voor meer werkplezier en minder ziekteverzuim.

De Week van de Werkstress vindt plaats van 12 t/m 15 november. In het hele land organiseren bedrijven activiteiten om werkstress aan te pakken en het werkplezier te vergroten.

Meer informatie voor agrarisch ondernemers
Voor agrarisch ondernemers is de toolkit ‘Vlammen zonder afbranden’ beschikbaar met daarin informatie die helpt om stress, overbelasting en een burn-out te herkennen. Nog belangrijker zijn de manieren waarop  ze voorkomen kunnen worden. Een leven zonder stress is saai, een leven met teveel stress ongezond. Welke kant het opgaat heeft u voor een groot deel zelf in de hand. Deze toolkit is in opdracht van CUMELA Nederland door Stigas samengesteld.
 

Auteur: Ira van Dijk