Afsluiting brug Bosscheweg te Keldonk

19 mei 2017
De brug in de Bosscheweg, over de Goorloop bij Keldonk (gemeente Meierijstad) is per direct afgesloten voor alle gemotoriseerd verkeer. Uit periodieke controles is gebleken dat voortzetting van gebruik door gemotoriseerd verkeer zou kunnen leiden tot onaanvaardbare risico’s. Verkeer wordt omgeleid. Binnenkort wordt een noodbrug aangelegd.

Periodieke inspectie
Onderzoek naar de onderhoudstoestand van bruggen in Veghel gaf aan dat deze brug het eind van de levensduur heeft bereikt en in 2017 aan vervanging toe is. Uit de meest actuele inspectie blijkt nu dat vervanging nog urgenter is dan voorgaande onderzoek aangaf.

Langzaam verkeer
De afsluiting wordt ruim voor de brug al duidelijk aangegeven op de gele borden. Het gemotoriseerde verkeer tussen Keldonk en Veghel (en vice versa) wordt omgeleid via Erp. Voetgangers, (brom)fietsers en scooters kunnen gewoon gebruik blijven maken van de brug.

Toekomst
Op dit moment is nog niet duidelijk of er op termijn een brug op deze plek over de Goorloop kan blijven liggen. Dit is afhankelijk van de besluitvorming over de N279. Met het oog op duurzaamheid streeft het college van B&W van Meierijstad naar een toekomstbestendige oplossing; een maatregel waarin rekening gehouden wordt met toekomstige veranderingen. Binnen enkele maanden zal daarom gestart worden met de aanleg van een noodbrug; een tijdelijke maatregel met een juiste mate van toekomstbestendigheid. De werkzaamheden duren een paar weken. Met de voorbereidingen hiertoe is inmiddels gestart.

Auteur: Wilco Emons
Bron: Gemeente Meierijstad