200 trekkerbumpers in zicht!

24 mei 2017
Het succes van de trekkerbumper-campagne gaat voort. December 2016 berichtten wij al over het bereiken van de 100e trekkerbumper. De 200e gesubsidieerde trekkerbumper is bijna in zicht. Hiermee staat veiligheid steeds vaker voorop in de cumelasector!

CUMELA Nederland heeft op dit moment 184 trekkerbumpers gesubsidieerd. De aanvragen zijn gedaan door 132 leden van CUMELA Nederland en door 8 verschillende opleiders voor het T-rijbewijs. In de provincies Overijssel en Gelderland zijn de meeste trekkerbumpers die zijn aangemeld voor de trekkerbumper-campagne te vinden. Zowel in Overijssel als in Gelderland rijden 29 gesubsidieerde trekkerbumpers rond.

De ondernemer aan het woord
In iedere uitgave van het vakblad Grondig worden de namen van de nieuwe bedrijven genoemd die rond rijden met een trekkerbumper. Ook komt hier de ondernemer aan het woord. Zo vertelde Hans van den Elzen van Elco Sport en Cultuurtechniek over de 3 nieuwe trekkerbumpers die zij sinds kort hebben. Van den Elzen geeft aan: “Doordat wij onze trekkers veiliger maken, gunnen overige weggebruikers ons wat meer ruimte. Dit maakt het rijden op wegen veiliger en vermindert bovendien de kans op schades.” In Grondig 3 vertelde Arie van Leeuwen van Loon en Mechanisatiebedrijf P. van Leeuwen & zonen over zijn nieuwe trekkerbumpers. “Er wordt veel gesproken over de veiligheid van landbouwmachines in het verkeer. Om de veiligheid van het landbouwverkeer te vergroten, moet je als ondernemer ook de stap zetten om je steentje hieraan bij te dragen. De trekkers die veel op de openbare weg zitten hebben wij daarom uitgerust met een trekkerbumper.”

Deel uw ervaringen!
Wilt u ook uw ervaring van het rijden met een trekkerbumper delen met andere cumelabedrijven? Stuur dan een foto (in een hoge resolutie) van u en uw trekkerbumper(s) en uw ervaringen naar trekkerbumpers@cumela.nl.

Auteur: Thijs Veneklaas Slots