Veel media-aandacht voor GPS-diefstallen

5 juni 2019
De afgelopen dagen is er veel media-aandacht voor de grote hoeveelheid GPS-diefstallen. Naast diverse regionale kranten en lokale omroepen kwam afgelopen maandag de redactie van Hart van Nederland op bezoek.

Hieronder kunt u het hele item terugkijken.

Registreer GPS-systemen
Indien u het slachtoffer wordt van diefstal dan is het van belang dat u weet welke systemen u in uw bezit had. Noteer de serienummers van uw apparatuur. Sla de IMEI-nummers van simkaarten op en maak foto’s van bijzondere en/of unieke kenmerken van de apparatuur.
Natuurlijk is het ook van belang dat uw systemen geregistreerd zijn bij uw verzekeraar. Controleer uw polis hierop!

Stand van zaken aanpak diefstallen
Sinds het overleg dat CUMELA Nederland had met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) is de politie landelijk bezig met het opsporen van de dieven die het gemunt hebben op gps-apparatuur. Dat is lastig door het ontbreken van sporen, maar het is wel duidelijk dat de inbrekers vooraf het terrein verkennen. De politie vraagt daarom om zelf de omgeving goed in de gaten te houden en foto’s te maken van verdachte voertuigen. Die met een smoesje het erf oprijden, die in de omgeving aan de kant staan of die langzaam voorbij rijden. Maak in dat geval een foto van de auto met vooral het kenteken goed in beeld. Noteer verder het type en de kleur van de auto. Stuur die foto naar uw bedrijvenadviseur van CUMELA Nederland en neem contact op met de politie via 0900-8844 (geen spoed, wel politie) of via 112 (bij spoed).

Er zijn al de nodige foto’s geleverd en daarin zijn wel al overeenkomsten te vinden. Enkele voertuigen zijn ook al staande gehouden, maar bewijs is er nog niet te vinden. De politie is erg blij met deze extra ogen en vraagt om meer materiaal. Let overigens wel op, dat u geen lunchende bejaarden in het oog heeft of vertegenwoordigers of cumelamedewerkers die onderweg hun administratie bijwerken.

 

Auteur: Gerwin Otten