Vacature bestuurslid Overijssel

Vacature - Bestuurslid Zuid-Holland

Datum: 21 december 2022
Laatst bijgewerkt: 21 december 2022
Wij staan met onze leden voor een sterke en gezonde cumelasector. Een sector waarin ruimte is voor vernieuwing, waar innovatie omarmd wordt en waar ondernemers geen belemmeringen ondervinden. Om dit voor elkaar te krijgen werkt Cumela met landelijke, regionale en op werkveld georiënteerde besturen. Voor het regionale bestuur provincie Zuid-Holland is een vacature ontstaan.

Om dit voor elkaar te krijgen werkt Cumela met landelijke, regionale en op werkveld georiënteerde besturen. Deze besturen worden gevormd door ondernemers en zij worden ondersteund door medewerkers van Cumela. Het regionale bestuur onderhoudt contact met provincie Zuid-Holland, wegbeheerders, waterschappen, zorgt voor regionale belangenbehartiging en verbindt leden met elkaar.

Voor het regionale bestuur provincie Zuid-Holland is deze vacature ontstaan.

Wat ga je doen?

Als lid van Cumela ben je trots op de cumelasector en de organisatie en draag je dat graag uit. Organiseer je graag met jouw regionale bestuur een inspiratievolle Contactdag en zorg je voor deelname aan provinciale werkgroepen.

Wat vragen wij van jou?

Naast beschikbaarheid en tijd vragen wij om kennis van de sector en behartig je met plezier regionale belangen. Ook vinden we het belangrijk dat je kansen en bedreigingen in de sector signaleert en benoemt. Eigenschappen die bij bestuurders passen: praktisch, innovatief, integer, besluitvaardig, analytisch, communicatief en samenwerken.

Hoeveel tijd kost het je?

Om je een indicatie te geven van de diverse werkzaamheden zetten wij hieronder uiteen hoeveel tijd je functie als bestuurslid gaat kosten:

  • Regionale bestuursvergaderingen (4 keer per jaar 3-4 uur)
  • Bestuurdersdagen (2 keer per jaar)
  • Bestuurderstrainingen (2-3 per jaar)
  • Inspiratiedagen (minimaal 1 van de 2 dagen)
  • Algemene Ledenvergadering (1 dag)
  • Contactdag Provincie (1 dag)
  • Studieclubavonden (1- 2 avonden)
  • Open dagen, recepties, jubilea in de eigen regio (1 - 2 keer per jaar)
Wat krijg je ervoor terug?

Je ontvangt een vacatie- en kilometervergoeding per vergadering en vergroot je netwerk van collega's en stakeholders binnen en buiten onze sector. Je denkt én werkt mee aan de profilering van jouw sector op regionaal niveau. En je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling door middel van trainingen op het gebied van gespreks- en presentatietechnieken en communicatieve vaardigheden.