VCA moeilijk lerenden

VCA basisveiligheid voor moeilijk lerenden

Ben je op zoek naar een training VCA Basis, maar heb je moeite met leren voor het examen? Dan is de VCA met aangepast programma een optie!
In deze training wordt gebruik gemaakt van een aangepaste methode, waardoor het ook voor jou mogelijk is om het VCA diploma te halen. Om er zeker van te zijn dat er voor iedereen genoeg persoonlijke aandacht is, zijn de groepen niet groter dan maximaal 8 personen.

Doelgroep

De VCA basis – voor moeilijk lerende is bedoeld voor uitvoerenden en/of operationeel leidinggevenden. Je bent werkzaam in de openbare ruimte maar hebt moeite met (lezend) leren, je hebt een leerachterstand of een vorm van dyslexie. Misschien heb je al verschillende pogingen gedaan maar is het je helaas nog niet gelukt om ook echt het certificaat te halen. Het programma voor moeilijk lerende is speciaal ontwikkeld voor medewerkers die om wat voor reden dan ook moeite hebben met leren.

De deelnemers krijgen meer persoonlijke aandacht dan in een standaard VCA training. De cursusduur van deze training wordt over korte periodes verspreid, een voordeel voor deelnemers met een leerstoornis en/of kortere aandachtsspanne. In 4 dagdelen wordt samen door de stof gegaan en de cursist kan thuis of op het werk aan de slag met filmpjes over de lesstof. Het gemiddelde slagingspercentage ligt hierdoor erg hoog!

Inhoud

De docent werkt met een aangepaste presentatie en een aangepast lesboek waarmee de lesstof aangeleerd wordt met meer plaatjes van praktische voorbeelden en minder tekst. Je kan (thuis, op het werk of tijdens de les) inloggen in een systeem waarin 100 filmpjes zijn opgenomen. Voor elk VCA onderwerp zijn er diverse filmpjes beschikbaar.
Doordat er gewerkt wordt met verschillende leervormen wordt de lesstof beter opgenomen.

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • veiligheidswetgeving (ARBO) en belangrijke veiligheidstheorieën;
  • risico’s, gevaren, preventie;
  • aansprakelijkheid; elektriciteit;
  • machines en gereedschappen (inclusief lassen en solderen);
  • persoonlijke beschermingsmiddelen;
  • gevaarlijke stoffen;
  • besloten ruimten en werkvergunningen;
  • brandveiligheid en explosiegevaar;
  • werken op hoogte, hijsen en tillen;
  • wat zijn relevante of vervolgtrainingen?

Praktische informatie

Aantal deelnemers: Om er zeker van te zijn dat er voor iedereen genoeg persoonlijke aandacht is, zijn de groepen niet groter dan maximaal 8 personen.

Tijdsduur: De cursusduur van VCA basis voor moeilijk lerende is 4 of 6 dagdelen + examentijd. Afhankelijk van het niveau van de cursisten en de wensen zijn in overleg meerdere dagen mogelijk.

Het examen vind aansluitend aan de laatste trainingsdag plaats of op een nader te bepalen tijdstip. Specifiek voor mensen waarbij de leesvaardigheid een belemmering is kunnen we een voorleesexamen aanbieden. Het voordeel is dat je 15 minuten extra examentijd krijgt. Het maximaal aantal personen is 20 per examenmoment.

Heb je het examen gehaald? Dan ontvang je van ons een officieel certificaat en een pas met persoonlijk certificaat basisveiligheid VCA. Het certificaat heeft een geldigheidsduur van 10 jaar.

Toetsing

Digitaal of voorleesexamen - Het certificaat is 10 jaar geldig