Jonge opvolger

De opvolger aan zet

Als je als jongere verdergaat in het familiebedrijf verandert jouw rol binnen het bedrijf. Wat is jouw plek binnen het bedrijf en hoe zorg je ervoor dat alle neuzen dezelfde kant op staan?

Bij familiebedrijven lopen werk en privé vaak in elkaar over. Het familiesysteem en bedrijfssysteem overlappen elkaar. Als je als jongere verder wilt in het familiebedrijf is het belangrijk om jezelf goed in beeld te hebben: wat zijn je drijfveren en ambities? Wat is jouw toekomstbeeld, en wat zijn je wensen en verwachtingen? Hoe communiceer je daar vervolgens over met de andere betrokkenen? Hoe kun je de regie pakken en jouw rol innemen, en tegelijk de samenwerking goed houden? Hoe ga je om met eventuele weerstand?

Cumela wil jongeren die een rol krijgen in het familiebedrijf faciliteren door een praktische training van een dag aan te bieden die ingaat op jezelf goed kennen én ingaat op zaken bespreekbaar maken binnen het familiebedrijf. De training vindt plaats in een kleine groep met andere jongeren in een vergelijkbare situatie. Hierdoor is het mogelijk om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren.

Inhoud

  • Wat zijn jouw drijfveren, ambities en visie en wanneer breng je die ter sprake?
  • Hoe neem je jouw veranderende positie binnen het bedrijf in?
  • Het belang van goede communicatie
  • Hoe maak je zaken bespreekbaar? En waarom is dat zo belangrijk?
  • Waarom ook jij je stem mag laten horen (en hoe pak je dat aan?)

Over de trainer Lianne Veenstra

Lianne Veenstra

Lianne Veenstra is agrocoach en begeleidt veel ondernemers en hun families tijdens het traject van opvolging. Jonge boeren die hun eigen versie van het familiebedrijf willen ontwikkelen en die keuzes willen maken. Ondernemers die de communicatie en de samenwerking met de mensen om hen heen willen stroomlijnen, om prettig te werken en conflicten voor te zijn.