Jeugdjournaal toont verkeerslessen Cumela

27 maart 2019
Het Jeugdjournaal was onlangs aanwezig bij ons lesprogramma ‘Veilig Omgaan Met Opvallend Landbouwverkeer’. Het item was dinsdag 26 maart te zien op NPO 3, hieronder kunt u het item terugkijken.

In het item zijn leerlingen uit de groepen 7 en 8 uit Lopik, Cabouw en Jaarsveld te zien. Ze krijgen door middel van theorie- en praktijklessen uitleg over veilig omgaan met (land)bouwverkeer. Deze lessen zijn vandaag begeleid door leerlingen Wellant College en mede mogelijk gemaakt door cumelabedrijven:
Loon- en verhuurbedrijf De Bruijn B.V.
Streng Infra
De Heer Land en Water
Firma Aantjes Lopik

Organisatie VOMOL
VOMOL is een samenwerkingsverband tussen Provincie, AOC-Scholen waar leerlingen worden opgeleid voor de cumelasector, gemeenten, basisscholen en CUMELA Nederland.

CUMELA Nederland
Het lesprogramma is door CUMELA Nederland omarmd om structurele aandacht voor veilig landbouwverkeer in relatie tot andere (kwetsbare) weggebruikers zoals leerlingen te vragen. Het beïnvloeden van het verkeersgedrag van alle weggebruikers om het aantal ongevallen terug te brengen rond (land)bouwverkeer is van groot belang. Jaarlijks vallen er ca. 16 doden en 100 ernstig gewonden met verkeersongevallen. Cumela verwerkt de aanvragen voor het VOMOLproject en zorgt voor het lesmateriaal.
Klik hier voor meer informatie over het VOMOLproject.

 

Lessen om ongelukken met trekkers te voorkomen

Auteur: Marije van Beurden