Een goed gesprek over leefstijl – Hoe pakt u dat aan?

7 juni 2017
U maakt zich zorgen over de gezondheid van een medewerker. U denkt dat een gezondere leefstijl hem goed zou doen. Gezonder eten bijvoorbeeld, of minder drinken of roken. Hoe gaat u het gesprek met hem aan? En welke ondersteuning kunt u bieden? Vijf tips.
1.       Denk van te voren goed na
Heeft zijn ongezonde leefstijl invloed op de werkprestaties? Dus: kan de medewerker, bijvoorbeeld door zijn overgewicht, zijn taken niet meer goed uitvoeren? Ga na of dit echt het geval is. Alleen als het ongezonde gedrag van invloed is op het werk, is er voldoende reden om dit bespreekbaar te maken.
 
2.       Oordeel niet
Zeg niet: ‘Je bent te dik.’ Maar zeg: ‘Ik heb de indruk dat je buik je bij bepaalde werkzaamheden in de weg zit. Het lijkt alsof je daardoor minder goed in je vel zit en ik maak me daar zorgen over.’ Vraag of de medewerker dat ook zo ervaart. Erkent hij het probleem, dan kunt u verder praten. Zo niet, probeer het op een ander moment nog eens op een andere manier.
 
3.       Neem hindernissen weg
Vindt uw medewerker ook dat hij een probleem heeft? Bespreek dan wat hij nodig heeft om het aan te pakken. En bied, waar nodig, externe hulp aan. Denk aan een gesprek met een diëtiste, een vitaliteitscoach of in geval van roken een ‘stopcursus’. Vergeet niet om ook te kijken naar wat er in het werk kan worden veranderd. Hoe kan een chauffeur of machinist meer in beweging komen? Hoe voorkom je de verleiding van een ‘snack-stop’ bij de benzinepomp of cafetaria?
 
4.       Denk in stappen
Het geven van gezondheidsadviezen is niet moeilijk. Toch is er meer nodig om ook resultaat te boeken. Iemand kan in korte tijd veel afvallen, maar houdt hij het nieuwe en gezonde eetpatroon lang vol? Belangrijk is dat de medewerker de onderliggende reden van het probleem vindt. Is het puur het eetpatroon of spelen bijvoorbeeld bewegingsarmoede of stress een rol? Leg de lat niet te hoog, maar richt u op kleine stappen die goed vol te houden zijn.
 
5.       Doe het samen
Sociale steun is belangrijk om nieuw gedrag vol te houden. Bespreek met uw medewerker waar u kunt helpen om het gezonde gedrag vol te houden. Denk aan regelmatige gesprekjes over wat goed gaat en wat minder, gezonde snacks in de kantine en tijdens bijeenkomsten en het geven van een toolbox.
 
Misschien denkt u nu: ‘Eigenlijk is een gezonde werk- en leefstijl iets waar al mijn medewerkers wat aan zouden hebben.’ Wilt u hierover met een Stigasadviseur doorpraten? Kijk op: www.werkenaanmorgen.nl.
Auteur: Corina van Zoest-Meester
Bron: Stigas