Welvreugd wint eerste bedrijfsfilmfestival

10 januari 2019
Welvreugd uit Maasland is de winnaar van het eerste bedrijfsfilmfestival georganiseerd door CUMELA Nederland. De korte krachtige bedrijfsfilm kenmerkt zich door de stoer camerawerk en de grote hoeveelheid trotse medewerkers die de hoofdrol spelen. De publieksprijs is gewonnen door G.M. Damsteegt uit Oud-Alblas.
De vakjury was onder de indruk van de winnende bedrijfsfilm van Welvreugd. Ze omschrijft de film als een soort videoclip met hierin bijzonder shots zoals het moment waarop de camera met de buis mee vanuit de grond komt. Lof is er verder voor de passie en trots van de medewerkers die centraal staan in de film, ze praten met trots over hun vakmanschap.

Overige genomineerden
Grote waardering was er ook voor de beide andere genomineerden films van G.M Damsteegt uit Oud-Alblas en Tuytel eveneens uit Oud-Albas. De film van Damsteegt heeft volgens de jury een spannend begin en heeft muziek die energie geeft. Een film waar je vrolijk van wordt aldus een van de juryleden. Deze film was de favoriet van het aanwezige publiek en kreeg veruit de meerderheid van de 243 uitgebrachte stemmen. Tuytel maakte indruk met een professionele voice-over en goed geschoten beelden. De erg goede combinatie van muziek en beelden was voor de jury reden om deze hoog te waarderen.

Welvreugd
Cumelabedrijf Welvreugd is specialist in de aanleg van kabels en leidingen en alles wat daarmee te maken heeft. De film gaat over het boren van leidingen, maar het bedrijf heeft een groot aantal diensten op het gebied van leidingwerk zoals kunststoflassen, leidingen traceren, leidingbeheer, zuigtechniek, het ontwerp & engineering  van leidingtrajecten en gewoon grondwerk.

De winnende films zijn te zien via onderstaande links:
Welvreugd, Maasland (winnaar vakprijs)
G.M. Damsteegt, Oud-Alblas (winnaar publieksprijs)
Tuytel Loon- en Verhuurbedrijf BV, Oud-Alblas

Bedrijfsfilmfestival
Het bedrijfsfilmfestival was vandaag de afsluiting van de jaarlijkse Inspiratiedagen die CUMELA Nederland organiseert. Met het festival wil de organisatie laten zien dat ondernemers in groen, grond en infra professionele en veelzijdige bedrijven zijn. Tientallen cumelabedrijven stuurden hun films in voor het filmfestival.

Prijzen
De vakjury die de beste bedrijfsfilm koos, bestond uit Rob Urgert (programmamaker en cabaretier), Herbert van Regteren (voorzitter Jongerenbestuur CUMELA Nederland) Anne Marie Hazenberg (NewMediaBrains) en Toon van der Stok (hoofdredacteur Grondig). De 350 aanwezige leden van CUMELA Nederland bepaalden de winnaar van de publieksprijs.

Welvreugd Drilling

Auteur: Marijke Dorresteijn