Inspiratiedagen: Rust in Leiderschap

19 november 2019
Rust en leiderschap, zijn dat geen tegenstellingen? Je hebt een eigen zaak, verantwoordelijkheden en een hoofd vol met zaken 'die moeten'. Onmogelijk om dan ook nog eens rust pakken, maar is dat wel zo? Is het “pakken van rust” eigenlijk wel nodig? Zo ja, hoe doe je dat dan? Volg de workshop 'Rust in Leiderschap' tijdens de Inspiratiedagen.
Kom naar de Inspiratiedagen, volg de workshop 'Rust in Leiderschap' verzorgd door Carrol Terleth

Wanneer we naar het thema ‘rust en leiderschap’ kijken, zou dus de sleutel tot succes kunnen zijn dat je je inspanningen tijdelijk staakt, waardoor vermoeienis afneemt en rust optreedt. In de praktijk, bijvoorbeeld met een eigen zaak en tal van verantwoordelijkheden, is dat geen eenvoudige opgave. Ja, het is gemakkelijk gezegd ‘stop toch gewoon even’ of ‘doe het gewoon niet’. Voor mensen met een groot gevoel van verantwoordelijkheid is dat echter vaak heel lastig. Bovendien staat de hele maatschappij zo ongeveer 24 uur per dag ‘aan’. Als verantwoordelijke verwacht iedereen dus van alles van je, ook op momenten dat het jou niet uitkomt.

Rust vraagt om keuzes
In deze workshop zetten we Rust en Leiderschap centraal. De vraag is of je effectief leider kunt zijn en toch je rust pakken,… óf dat rust juist een voorwaarde is om een effectief leider te zijn. Wat is die ‘rust’ dan eigenlijk. Is dat ‘nee zeggen’ (dus assertief zijn) of is het een ‘state of mind’. Is het keuzes maken of voelt het als weglopen voor je verantwoordelijkheid? Welke rol speelt vertrouwen in relatie tot rust en leiderschap?

Hoe creëer je vertrouwen? Hoe straal je het uit? Hoe dient het je vervolgens om rust te krijgen? Dat je alleen rust kunt krijgen door stress te voorkomen lijkt een open deur, maar wat veroorzaakt stress bij jou. Als je dat weet kun je het dan voorkomen? Hoe manage je bijvoorbeeld de verwachtingen die je omgeving van je heeft, zonder aan effectiviteit in te boeten. Wat (en wie) genereert energie en wat (of wie) zuigt je leeg? Met andere woorden, hoe bereik je een optimaal evenwicht? En is dat dan de basis voor Leiderschap?

Kom naar de Inspiratiedagen en volg de workshop 'Rust in Leiderschap' verzorgd door Carrol Terleth
Carrol Terleth (58) is deels opgegroeid in de randstad, deels op een boerderij in het oosten van het land. Hij heeft twee kinderen en woont met zoon en vriendin samen in de Achterhoek (Borculo). Hij runt daar zijn eigen trainings- en coachingsbureau (www.unorsum.nl). Carrol is opgeleid als bioloog, gepromoveerd bij scheikunde en heeft zo’n twintig jaar kankeronderzoek gedaan. Sinds 2002 is hij als directeur/bestuurder werkzaam geweest in diverse ziekenhuizen en revalidatiecentra in het westen, oosten en zuiden van het land. Als trainer werkt hij o.a. voor Extramile Academy, Fluor, IPC Groene ruimte. Voor CUMELA Nederland verzorgt Carrol deze winter een aantal bestuurderstrainingen.

CUMELA Inspiratiedagen
In turbulente tijden zijn rustmomenten nog belangrijker dan normaal. Schrijf je daarom in voor de Jongeren- of Inspiratiedagen 2020, op 8 en 9 januari. Na de thema's Lef en Trots (2018) en Toon je kracht! (2019) gaan we in 2020 een heel andere kant op. Het thema is 'Pak je rust'. 

De dagen vinden plaats in het prachtige Hotel Abdij Rolduc. Op de eerste dag brengen we bezoeken aan inspirerende ondernemingen zoals de Gulpener Brouwerij. Op de tweede dag vinden er diverse workshops plaats. Juist in rust is er ruimte voor de meest briljante ideeën, die je hopelijk mede via de Inspiratiedagen worden aangereikt. 

Kort samengevat waarom je deze dagen niet mag missen:

  • je ontmoet hier collega's uit alle windstreken
  • wij bieden je passende workshops en sprekers aan
  • wij nemen je mee naar inspirerende ondernemingen, zoals Gulpener en Cerfontaine
  • wij nemen nemen je mee grot-biking 
  • je krijgt de kans om te ontspannen en met nieuwe energie naar huis te gaan

Kom je ook?

Inspiratiedagen en Jongerendagen
Wil je meer weten over deze dagen neem dan een kijkje op de inspiratiepagina. Heb je vragen, stel ze gerust aan de Ondernemerslijn via tel: 033 - 247 49 990 of per e-mail ondernemerslijn@cumela.nl.

Bekijk ook de andere verhalen over de Inspiratiedagen:

Auteur: Theo Felten