Jongerendagen: ‘Back to the future’

29 november 2018
Ben jij een jonge (toekomstig) ondernemer? Begin 2019 goed en de rest van je leven goed en kom naar de wintereditie van de Jongerendagen. Twee dagen in Egmond aan Zee met trainingen, uitwaaien, workshops en een bedrijfsbezoek een GP Groot in Alkmaar. In de training ‘Back to the future’ leer je hoe je, je invloed van nu gebruikt om jouw doelen in de toekomst te bereiken. Het programma voor en door jonge ondernemers is rond.

'Wil je in de toekomst liever in het veld werken dan op kantoor? Of juist andersom?'
Iedere ondernemer heeft wel iets waar je 'jeuk' van krijgt en wat je liever niet meer doet. In de training door Ellen Lesscher op dag één krijg je antwoord op de vraag wat je in 2019 moet doen om in de toekomst prettig te kunnen werken en leven. We kijken in de toekomst naar jouw gewenste situatie en ondernemen in het heden actie. Back to the future dus...

Op en aan het strand. Fat Max en Kites
Naar het strand! Tijd om even een frisse neus te halen. Vliegeren, maar dan met super-size exemplaren tot zelfs 7,5 meter. Aansluitend verkennen we de omgeving met stoere elektrische steps.

GP Groot: 'Terugkijken op 100 jaar vooruitdenken'
We zijn er trots op dat we te gast zijn bij het familiebedrijf GP Groot Bedrijven in Alkmaar. Recent hebben ze met hun 855 medewerkers het 100-jarig bestaan mogen vieren. Honderd jaar geleden werd gestart met zand- , kolenhandel en transport. Tegenwoordig ziet het er anders uit en is het bedrijf uitgegroeid tot een bedrijvenfamilie met o.a. infra, afvalrecycling, opwaarderen van reststromen naar bouwstoffen, zonneweide, van fossiele brandstof naar waterstof voor mobiliteit en -je leest het goed- damestasjes. GP Groot ziet in veranderingen mogelijkheden. Nieuwsgierig naar het bedrijf en de damestasjes? Meld je aan voor de Jongerendagen en je zal het zien!

Wat als alles mogelijk is?
Droom je weleens over mooie en uitdagende klussen? Of hoop je wel eens op een grote zak geld, zodat je eindelijk die zo begeerde machine kan aanschaffen? Blijft het bij dromen of komen dromen uit? Jasper van Luit, communicatieadviseur en eigenaar van Magic in Business laat met een aantal verrassende experimenten junior en senior op de Inspiratiedagen zien dat er meer binnen je invloedssfeer mogelijk is dan je denkt. Als je er zelf maar in gelooft. De interactie met alle collega’s zorgt ervoor dat je -zelfs na een drukke eerste dag op de Inspiratiedagen- van het begin tot het einde op het puntje van de stoel zit. Bij het diner heb je met jouw tafelgenoten nog veel na te bespreken!

Avondprogramma
Uiteraard zijn de dagen naast leerzaam ook gezellig. De avond op de eerste dag zal ook dit keer weer onder het genot van een drankje competitief worden ingevuld voor junior en senior. Het zal geen PubQuiz worden, maar er zijn door junior en senior naast de eervolle vermelding weer prijzen te winnen! De cumeladeejay zorgt bovendien voor fijne dansplaatjes!

Frisse start: wie trekt er aan het langste eind.
We beginnen met een frisse neus aan dag twee. Het jongerenbestuur daagt junior en senior uit om op het strand de krachten te meten. Touwtrekken dus! Jeroen Vrolijk begeleidt het proces. Leuk om mee te doen of te kijken.

Filmen met je Smartphone 
Filmen met je smartphone is super-eenvoudig en levert een mooi resultaat op voor bedrijfsfilms. Deze video kan je bijvoorbeeld goed gebruiken bij presentatie voor klanten.   Anne Marie Hazenberg, trainer en eigenaar van NewMediaBrains laat zien hoe je kan filmen en snel kan monteren.

Nog veel meer krachtige workshops
En er valt nog veel meer te kiezen: Voorkom onverzekerbaarheid, Krachtig personeelsbeleid, Communicatie, de smeerolie van uw bedrijf. En: wat heeft bodembeheer en netwerken met elkaar te maken? Een tip: kom met meer mensen, dan kunt u naar alle workshops!

Aanmelden
Ben jij een jonge (toekomstig) ondernemer of bedrijfsleider tussen 18 en 36 jaar? Geef je op voor de Jongerendagen op 9 en 10 januari 2019 tijdens de Cumela Inspiratiedagen via het agenda-item op deze website.

Auteur: Gerwin Otten