Bedrijfsfilmfestival op CUMELA-Inspiratiedagen

7 november 2018
Een heuse primeur op de komende CUMELA-inspiratiedagen. Wij hebben zoveel mooie inzendingen rond het thema 'Toon je kracht'! dat we het 1e Nederlandse Bedrijfsfilmfestival organiseren. Natuurlijk kiezen we daar ook de beste bedrijfsfilm uit de cumelasector.

Nog niet eerder vertoond in Nederland
Met dit festival hebben we als sector meteen een Nederlandse primeur te pakken. Voor zover wij na kunnen gaan is er nog niet eerder een bedrijfsfilmfestival georganiseerd in Nederland. Reden te meer om mee te doen! Meerdere collega's gingen u al voor: we ontvingen al een serie indrukwekkende bedrijfsfilms. Nu al is dat een mooie afspiegeling van de sector. 
Op de Inspiratiedagen organiseren we eerst een preview, waarin u in verschillende zalen de inzendingen kunt bekijken. Daarna kiezen we uit een selectie van de beste films de winnaar. Een prachtige kans om uw bedrijf op de kaart te zetten!

We hebben professionele jury samengesteld
De juryleden zijn Anne Marie Hazenberg van NewMediaBrains (Anne Marie verzorgt ook de workshop 'Filmen met je msartphone'), Herbert van Regteren, voorzitter van ons eigen jongerenbestuur, Toon van de Stok, hoofdredacteur van het vakblad Grondig en Rob Urgert als juryvoorzitter. Rob Urgert kent uw wellicht - net als zijn compagnon Joep van Deudekom - van de populairwetenschappelijke tv-programma’s als Onder de tram, Tussen de Oren en Het Instituut met Sophie Hilbrand. Ook maakten zij furore op zaterdagavond met De Kwis, het satirische weekoverzicht op Nederland 1 dat genomineerd werd voor een Nipkow-schijf.

Meer dan alleen bedrijfsfilmfestival
Maar er is meer dan dat op de inspiratiedagen. Want alles draait tijdens deze dagen om het thema Toon je Kracht. Op deze dag en in de Grondig 10-2018 laten we zien hoe bedrijven zich profileren en wat je daarvan kunt leren. 
Ook diverse jonge ondernemers stuurden al materiaal in. Gemaakt met de smartphone, bewerkt met een slimme app met een leuke video als resultaat. 

 

Auteur: Theo Felten