Coordinator Opleiding & Training

Vul de enquête in: heb jij behoefte aan hbo-geschoolde medewerkers?

Datum: 23 mei 2023
Laatst bijgewerkt: 23 mei 2023
Door: Marije van Beurden
In de sector lijkt een gat te zitten tussen mbo- en hbo-geschoolde mensen. Met aanvullende scholing kan de personeelsvraag van bedrijven worden ondervangen. Heb je in jouw bedrijf behoefte aan medewerkers die na het mbo hebben doorgestudeerd? Duaal of in een andere vorm van onderwijs? Vul de enquête in en laat ons weten wat je vindt.

De technologische ontwikkeling en bedrijfsontwikkelingen in de (agro)techniek gaan hard. In de mechanisatiesector en in de groen, grond en infrasector worden tekorten gesignaleerd aan goed geschoolde medewerkers. 

Wat vind jij van een nieuwe duale opleiding op hbo-niveau?

We vragen je mee te werken aan het onderzoek van Aeres Hogeschool Dronten in samenwerking met Cumela en Fedecom. Met dit onderzoek willen we graag te weten komen of studenten interesse hebben om direct aansluitend op het mbo door te gaan in het hbo in deeltijd. De student gaat dan werken en leren tegelijk. Hij of zij volgt in deeltijd de duale een AD Agrotechniek en Management opleiding. Met het invullen van de enquête kunt je aangeven wat je verwachtingen en wensen zijn voor jou en voor je toekomstige medewerkers.

Opleiding ‘duale Associate Degree Agrotechniek en Management’

Als uit het onderzoek naar voren komt dat zowel studenten als ondernemers aanvullende scholing zien zitten, starten Fedecom, Cumela en Aeres Hogeschool in samenwerking met het bedrijfsleven en mbo-partners uit het onderwijs een tweejarig duaal Associate Degree (AD) programma. Deze opleiding ‘duale Associate Degree Agrotechniek en Management’ is vergelijkbaar met een BBL traject, maar dan op hbo-niveau.

Zie jij toekomst in een duale hbo-opleiding?