Overname Werktuigen.nl

Werktuigen.nl overgenomen door Machineseeker Group

Datum: 30 juli 2020
Laatst bijgewerkt: 30 juli 2020
Door: Sil Biesbroek
Het platform Werktuigen.nl, een online martkplaats voor de verkoop van gebruikte machines in de Benelux, is begin juli onderdeel van de Machineseeker Group geworden. Door de overname is het bereik van Werktuigen.nl nu veel groter. De online marktplaats van de Machineseeker Group telt namelijk zeven miljoen bezoekers per maand. Hierdoor profiteren potentiële kopers nu van een uitgebreider machinepark op Werktuigen.nl.

Jaap Nell, de oprichter van Werktuigen.nl, speelt met deze fusie in op de ontwikkelingen in de markt. De Machineseeker Group is namelijk met een bereik van zeven miljoen marktleider in Europa. Hij verwacht dat er over tien jaar nog slechts vier tot vijf relevante marktplaatsen voor gebruikte machines zullen zijn. Daarom heeft Nell ervoor gekozen een sterke partner te zoeken zodat Werktuigen.nl kan voortbestaan.

Afgelopen drie jaar
Het bedrijf van Nell is de derde online marktplaats voor gebruikte machines die zich in de afgelopen drie jaar bij de Machineseeker Group heeft gevoegd. Truckscout24 en haar Poolse concurrent MaszynyUzywane.pl werden ook overgenomen door de Europese marktleider.

Door de samenvoeging van deze platforms wordt het makkelijker om gebruikte machines te verkopen en te kopen, zijn ze bij de Machineseeker Group van overtuigd. In plaats van het onderhouden van verschillende netwerken hoeven leveranciers zich slechts op één netwerk te focussen, zo beredeneren ze.