wacker neuson ET43 minigraafmachine

Wacker Neuson Eco Lease compenseert CO2-uitstoot

Datum: 27 oktober 2022
Laatst bijgewerkt: 27 oktober 2022
Door: Gert Vreemann
Wacker Neuson Finance biedt voor bouwmachines de nieuwe Eco Lease aan, die de CO2-uitstoot van de machine compenseert. Deze gespecialiseerde Eco Lease zal in eerste instantie beschikbaar zijn voor klanten in Duitsland, Oostenrijk en Nederland voor de graafmachines ET42, EZ50 en ET58 en de wielladers WL28, WL44 en WL52.
wacker Neuson WL 53 wiellader

Voor de Eco Lease heeft Wacker Neuson Finance Carbon Removal Units (CRU’s) gekocht van Project Acorn van de Rabobank, waarmee de geschatte uitstoot die wordt gegenereerd door het gebruik van de apparatuur gedurende de looptijd van de financieringsovereenkomst wordt gecompenseerd. Met het nul-emissieportfolio van Wacker Neuson kan nu al een hele bouwplaats in de binnenstad zonder lokale emissies worden geëxploiteerd. De in het Eco Lease-programma gebruikte CRU’s staan elk gelijk aan een ton kooldioxide die al uit de atmosfeer is verwijderd via een op de natuur gebaseerd agrobosbouwproject in Nicaragua. De CRU’s voor dit eerste aanbod ondersteunden 47 kleine boerenbedrijven bij de teelt van productieve boomsoorten op hun koffieboerderijen en zijn gegenereerd, gecertificeerd en gecontroleerd volgens de Plan Vivo-standaard.

De nieuwe Eco Lease verstrekt aan klanten van Wacker Neuson Finance een Carbon Removal Certificate. Dit certificaat beschrijft het aantal verkregen CRU’s ter compensatie van de geschatte uitstoot door het gebruik van het apparaat gedurende de looptijd van de financieringsovereenkomst.

Elektrificatie is immers niet voor elke machine en toepassing zinvol. “Voor onze klanten wordt het steeds belangrijker om aan te tonen dat ze met e-machines werken waar dat al mogelijk is om lokale CO2-emissies te vermijden en bovendien dat ze onvermijdelijke CO2-emissies compenseren”, zegt Axel Fischer, directeur van Wacker Neuson Duitsland en verantwoordelijk voor alle Europese markten voor directe verkoop. “Met Eco Lease helpen we onze klanten om klimaatvriendelijker te werken.”