Case skidsteer

Volgende generatie Case-skidsteers

Datum: 25 maart 2020
Laatst bijgewerkt: 26 maart 2020
Door: Toon van der Stok
Met de nieuwe B-generatie rups-skidsteers (CTLs) en wiel-skidsteers (CTL) lanceert Case de volgende generatie compacte machines. Het gaat om negen CTL- en vier CTLs-modellen in diverse vermogens en groottes, waarmee Case een zo een compleet programma wil aanbieden voor werkzaamheden in grondverzet, infra, groen en landbouw.

Bij de nieuwe B-serie is gebruik gemaakt van het bestaande frame, maar dat is wel versterkt, omdat de serie opnieuw is ontworpen voor grotere prestaties. Ook is de bediening flink geüpdatet. Denk aan nieuwe linker- en rechterhandbediening op alle modellen, gecombineerd met drukknopstart, eenvoudiger bedieningscontrole en intuïtieve schakelingen voor alle machinefuncties. Klanten kunnen kiezen tussen mechanische en elektrohydraulische bediening.

Het nieuwe 8-inch-lcd- scherm is gecombineerd met vooruit- en achteruitcamera’s. De machinist kan voor de machinesettings kiezen voor langzame, medium en agressieve werking van de machine om die beter af te stemmen op de werkzaamheden. Er is een nieuwe kruipsetting, waarbij de machine constant op kruipstand werkt, maar de bediening wel onafhankelijk op snel kan worden gezet voor bijvoorbeeld aanbouwdelen die veel vermogen vragen.

Voor het instellen op maat zijn er nieuwe machinistprofielen beschikbaar, waarbij machinisten hun individuele settings kunnen vastleggen en oproepen. Nieuw zijn de Economy-werkmode en een automatische motorbescherming waarbij motor, accu en andere delen automatisch worden beschermd tegen overbelasting.

De machine heeft ook een nieuwe Automotive-Style Information Display met basisinformatie zoals draaiuren en vloeistofniveaus tot via Case SiteWatch-telematica compleet inzicht in de prestaties en werkdata. De Case B-serie-machines zijn leverbaar met standaard- of high-flow-hydrauliek met drukken tot 276 bar voor uitrustingsstukken die veel vermogen vragen. Alle modellen zijn uitgerust met onder druk aansluitbare hydraulieksnelkoppelingen. Opties als Ride Control en automatische hoogteregeling zijn ook leverbaar.