krone Easy Cut B 950 collect

Update voor Krone EasyCut B 950 Collect

Datum: 8 december 2022
Laatst bijgewerkt: 8 december 2022
Door: Gert Vreemann
Vijf jaar na de introductie van de EasyCut B 950 Collect presenteert Krone nu een flinke update voor deze triplemaaier met dwarsafvoervijzels voor de zwadafleg. De machine is door het weglaten van de kneuzer compacter en lichter. Vanaf nu wordt ook een Isobus-comfortbediening aangeboden.
krone Easy Cut B 950 collect

Door de compacte bouw en het weglaten van de kneuzer is de EasyCut B 950 Collect aanzienlijk lichter en is hij daarom beter geschikt voor het gebruik op hellingen of op minder draagkrachtige bodems, zoals op veengrond en in natuurgebieden. Ook grote hoeveelheden gewas, zoals bij GPS of rogge, zijn geen probleem voor de grote dwarsafvoervijzels. Standaard is de EasyCut B 950 Collect nu net als alle EasyCut-maaiers uitgerust met een extra geharde glijslof. Een extra hendel in de rijrichting links aan de beveiligingsinrichting van de maaier zorgt voor meer plaats bij het snel aan- en afkoppelen van de machine.

krone isobus maaier

Voor een intuïtieve bediening van de maaicombinatie wordt naast de elektrische voorschakelbox nu ook de optioneel verkrijgbare Isobus-comfortbediening aangeboden. Hiervoor kunnen de terminals DS 500, CCI 800 en CCI 1200 worden gebruikt, maar ook de Isobus-terminal van de trekker zelf. De chauffeur beschikt over een touchscreen met kleurendisplay, waarop alle belangrijke functies te zien zijn. Indien gewenst kunnen de terminals worden aangevuld met de nieuwe CCI A3 Aux-joystick. Door het hydraulisch openen en sluiten van de zwadkappen kan de gebruiker gemakkelijk kiezen tussen zwad-, breed-, of halfbreedafleg.

krone easy cut b 950 vijzel

De triplemaaier is standaard uitgerust met de bewezen EasyCut-maaibalk, inclusief SafeCut, SmartCut, geïntegreerde obstakelbeveiliging en DuoGrip-ophanging met instelbare hydraulische ontlasting. Eventueel kan ook de aansturing van de frontmaaier in combinatie met SectionControl volledig worden geautomatiseerd. De combinatie heeft een werkbreedte van 9,45 meter (inclusief frontmaaier). In transport is hij 2,99 meter breed en blijft hij onder de vier meter hoogte. Het eigengewicht bedraagt 2980 kilo.