Steyr Terrus gen.II

Tweede generatie Steyr Terrus CVT

Datum: 26 juli 2021
Laatst bijgewerkt: 26 juli 2021
Door: Gert Vreemann
De nieuwe cabine met de nieuwe bediening is het grootste nieuws van de tweede generatie van de zware Steyr Terrus CVT-trekkers. Verder is de trekker op veel punten flink geüpdatet en zijn er in de communicatie flinke stappen gezet. De basis - motor, transmissie en assen - zijn hetzelfde gebleven.
Steyr Terrus gen II zaaien

Dankzij het opgefriste ontwerp zie je meteen dat de zware Steyr-trekkers flink geüpdatet zijn. De in 2015 geïntroduceerde Terrus CVT-lijn bestaat wederom uit drie modellen, met nominale vermogens van 184, 199 en 221 kW (250, 270 en 300 pk). De nieuwe Terrus CVT is verkrijgbaar in Evolution- en Exellence-uitvoering. Het eerste pakket bevat onder andere een hydraulisch systeem van 165 of 220 liter per minuut, een viertoerige aftakas, een elektronische parkeerrem, luxe of actief luxe cabine-opties met airconditioning, passagiersstoel en cabinevering, voorasophanging, het Easy Tronic II-kopakkermanagement, automatische S-Guide-geleidingsopties en Isobus-klasse II- of III-opties. Het toppakket Excellence biedt dezelfde opties, maar voegt daar nog premium luidsprekers aan toe, vijf elektrohydraulische regelventielen en een standaard Power Beyond-functie.

 

cab Steyr Terrus

De ruimere nieuwe vier-stijlencabine is uitgerust met grote ramen, verlaagde spatborden aan de achterkant, een high-visibility-dakluik en een voorruit uit één stuk met een gebogen rand aan de bovenkant en een aan de onderkant gemonteerde ruitenwisser met een 27 procent groter veegbereik. Er is nu een weg- en werklampenpakket, met veertien ledlampen in het dak, vier aan de voorkant van de cabine, twee op de spatborden aan de achterkant en vier in de motorkap. Het nieuwe klimaatsysteem is uitgerust met meer jaloezieën en een automatische zoneregeling. Het geluidsniveaus is volgens Steyr verlaagd tot 66 decibel. De nieuwe stoelen bevatten een gekoelde, verwarmbare en draaibare rugleuning en het comfort is verder verbeterd door een nieuw rijpedaal, voor een nauwkeurige controle van kruipsnelheid op het veld tot rijden over de weg. Er zijn ook meer ruimte en bergruimte, inclusief een koelbox onder de stoel, groot genoeg voor een lunchbox en twee flessen van twee liter. Meerdere aansluitingen in de cabine ondersteunen connectiviteit, zowel voor werktuigbewaking als voor media.

Steyr Multicontroller voor Steyr Terrus

De nieuwe Multicontroller III-armleuning met de nieuwe Multicontroller-hendel heeft aanpasbare led-kleurindicatie voor de hydrauliekbediening. Verder is er de nieuwe Isobus-compatibele Infomat 1200-touchscreenmonitor met weergave en bediening van de trekkerfuncties. Je kunt via het touchscreen of via de draai- en drukschijf of sneltoetsen de aftakas, de motor en de transmissie instellen en bedienen. Ook is er weergave van camerabeelden achter of voor. Denk bij het laatste aan beter zicht op kruispunten.

Steyr Terrus gen II

De Infomat 1200 bevat niet alleen de volgende generatie van het S-Guide-geleidingsmanagement, maar ook nieuwe S-Fleet-telematicamogelijkheden. De gegevens van de trekker en het werktuig worden automatisch opgenomen en zijn toegankelijk op de pc via het webportaal MySteyr.com of de mobiele app S-Fleet. Handmatige of usb-gegevensoverdracht is hiermee niet meer nodig. Het is ook mogelijk om de locatie van de machines te volgen en de prestaties te monitoren. Deze tweeweg-gegevensoverdracht betekent dat gegevens en instructies, zoals veldkaarten, ook naar de trekker kunnen worden gestuurd vanaf een smart device of computer. Het S-Fleet-voertuigvolgsysteem met servicetoegang voor de dealer is ook leverbaar. Met S-Fleet Remote Support kan de dealer indien nodig op afstand software-upgrades leveren. Bovendien kan hij de machinist in de cabine ondersteunen via de S-Fleet Remote View, waarbij hij verbinding maakt met het Infomat 1200-scherm.