topcon laser

Topcon breidt netwerk uit

Datum: 21 januari 2022
Laatst bijgewerkt: 21 januari 2022
Door: Gert Vreemann
Topcon Positioning Netherlands breidt zijn netwerk van dealers en servicelocaties voor lasers flink uit. Vanaf 2022 kent ons land niet één, maar vier hoofddealers van Topcon-laserapparatuur en kunnen eindgebruikers terecht bij meer dan 150 servicelocaties verspreid over het land. Topcon wil zo het onderhoud en de kalibratie sneller laten verlopen.
topcon laser

Wie op de bouwplaats of in het veld staat met een kapotte laser kan vaak niet verder. Stilstand is een grote kostenpost, dus reparaties moeten zo snel mogelijk worden uitgevoerd. Dat hoopt Topcon nu te bereiken met de uitbreiding van zijn netwerk. Zoals bekend werkte Topcon met één exclusieve dealer voor zijn hele laserassortiment, die tevens ook de service en het onderhoud deed. Vanaf 2022 gaat Topcon werken met vier nieuwe dealers, verspreid door het land. Voor Noord-Nederland is dat Total Geo Service Instruments in Bedum (dealer, onderhoud en kalibratie), voor Midden- en Oost-Nederland HKV in Ochten (dealer, onderhoud en kalibratie), voor Midden- en West-Nederland AM Trade in Bunschoten (dealer) en Zuid-Nederland kan terecht bij Visser & Visser in Breda (dealer onderhoud en kalibratie). Daarnaast is Boels nu landelijk aanspreekpunt voor verhuur en onderhoud en kalibratie via zijn 150 vestigingen.

Gebruikers van Topcon-laserapparatuur kunnen gewoon hun lasers blijven aanschaffen bij de zaak die zij gewend zijn, dus daar verandert niets aan. Wel veranderen dus de mogelijkheden voor service. Vanaf 2022 kunnen Topcon-lasergebruikers voor service, zoals onderhoud en kalibraties, terecht bij één van de vier dealers en bij de Boels-vestigingen. Bij Boels kunnen klanten bovendien ter plekke een vervangende Topcon-laser huren.