Bakus robot SDF groep

SDF neemt meerderheidsbelang in VitiBot

Datum: 16 augustus 2022
Laatst bijgewerkt: 16 augustus 2022
Door: Gert Vreemann
Same Deutz-Fahr neemt een meerderheidsbelang in VitiBot, een Franse robotspecialist op het gebied van de verzorging van wijngaarden. De twee bedrijven zullen hun krachten bundelen om een reeks oplossingen te ontwikkelen voor een steeds duurzamere precisielandbouw.
bakus robot SDF groep

VitiBot is een Franse startup die is gevestigd in Reims, in het hart van de Champagne-streek. Het bedrijf is naar eigen zeggen leider in de opkomende markt van robotica voor wijngaardverzorging met Bakus, een honderd procent elektrische en autonome trekker. Het bedrijf werd in 2016 opgericht door vader Dominique Bach, wijnbouwer in de Aube, en zijn zoon Cédric, een jonge ingenieur in robotica. De Bakus-robot is het resultaat van vijf jaar onderzoek en is ontwikkeld door een team van jonge ingenieurs.

SDF Bakus robot

De SDF Group ziet deze overname als een echte innovatieversneller en ziet aanzienlijke synergiën voor de twee bedrijven. De prioriteiten van SDF zijn momenteel autonoom werken, precisielandbouw, digitale diensten, verzameling en beheer van agronomische gegevens en de invoering van elektrificatie-technologieën voor landbouwmachines. SDF geeft aan met VitiBot te profiteren van de inbreng van hooggekwalificeerde teams met specifieke knowhow om deze doelstellingen te bereiken. Binnen SDF zal VitiBot, net als andere dochterondernemingen, zijn volledige autonomie behouden op het gebied van de technische, industriële en commerciële ontwikkeling.

Met meer dan vijftig Bakus-robots die al in gebruik zijn in wijngaarden over de hele wereld, een orderportefeuille die al vol is, een direct sales-team en een groeiend netwerk van dealers zal VitiBot volgens de SDF Group zijn commerciële ontwikkeling versnellen en zijn status in het ontwerpen van producten voor de wijngaard- en landbouwmarkten consolideren.