Rigitrac SKH50 met kantelbare cabine

Rigitrac SKH 60 met kantelbare cabine

Datum: 17 juni 2021
Laatst bijgewerkt: 17 juni 2021
Door: Gert Vreemann
Ideaal voor werk op taluds is de deze afgelopen week geïntroduceerde RIgitrac SKH 60 met kantelbare cabine. De 55,4 kW (75 pk) sterke vierwielbestuurde werktuigendrager heeft een laag zwaartepunt en hydrostatische aandrijving en is primair voor de Alpen gebouwd. De cabine kan hellingen tot dertig graden corrigeren. Hij is al te bestellen.
Rigitrac SKH 60 met kantelbare cabine en frontmaaier

Ergonomisch is de machine voor de werknemers een verademing als ze lange einden op taluds moeten werken. De cabine van deze nieuwe Rigitrac stelt zich automatisch rechtop, waarbij hij hellingen tot dertig procent kan corrigeren. Hij doet dat tweezijdig, zodat je heen en weer kunt werken. Daarbij is er een hondengang om driften te corrigeren. Het geeft hem bovendien een enorme wendbaarheid. De draaicirkel is opgegeven voor 3,20 meter binnenwerks.

Rigitrac SKH60 met kantelbare cabine

De taludtrekker heeft het bekende Rigitrac-frame met een centraal draaipunt voor een goede bodemvolging. Het zwaartepunt is zo laag mogelijk en dat vertaalt zich ook in een heel lage instap. De Rigitrac SKH 60 is uitgerust met een 55,4 kW (75 pk) Deutz-2,9-liter-viercilindermotor die voldoet aan de Stage V-norm. De hydrostatische aandrijving heeft twee rijbereiken: van 0 tot 18 km/u en van 0 tot 40 km/u. Standaard is deze Rigitrac uitgerust met een 540- en 1000-toerenaftakas voor en achter. De front- en achterhef hebben een hefkracht van twee ton. De assen zijn vrijgegeven voor een last van 2,7 ton en de bandenmaat voor en achter is gelijk, zodat er geen voorloop (nodig) is. De standaard bandenmaat is 425/55R17. Beide assen hebben natte lamellenremmen.

Fam Knuesel, fabrikant Rigitrac

De besturing kan worden geschakeld op voorwiel- vierwiel-, achterwiel-, hondengangbesturing en de gepatenteerde vierwielbesturing waarbij de achterwielbesturing wat later inschakelt (na tien graden uitslag van de voorwielen). De loadsensing-hydrauliekpomp levert 60 liter per minuut en een druk van 200 bar. De trekker weegt 3290 kilo. Rigitrac zal de nieuwkomer in 2022 in productie nemen. Deze zomer zijn er in Zwitserland diverse demo’s gepland. Wie interesse heeft, kan nu al rechtstreeks contact opnemen met de familie Sepp Knüsel, fabrikant van de Rigitrac in het Zwitserse Küssnacht am Rigi.