Barenbrug Resilent Blue

Resilient Blue Grass Technology winnaar van de Innovatieprijs 2021

Datum: 8 april 2021
Laatst bijgewerkt: 8 april 2021
De nieuwe Barenbrug Resilient Blue Grass Technology is uitgeroepen tot winnaar van de Innovatieprijs Sportaccommodaties 2021. Deze onderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt en is een gezamenlijk initiatief van de BSNC, Vereniging Sport en Gemeenten, NOC-NSF, Sportinnovator en de Vakbeurs Sportaccommodaties. Het is de derde keer dat Barenbrug in Nijmegen deze prijs in de wacht sleept.
Barenbrug Resilent Blue weergave

Begin februari presenteerde Barenbrug officieel de Resilient Blue Grass Technology. Die kenmerkt zich door een snel herstel na hitte en droogte, een hoge betredingstolerantie en een hoge ziektetolerantie. Resilient Blue is speciaal ontwikkeld voor golfbanen en sportvelden. Daarmee wint Barenbrug meteen de Innovatieprijs 2021. Het is niet de eerste keer dat Barenbrug een prijs wint voor een innovatie. In 2003 won Barenbrug een prijs met het grasmengsel Shadow en in 2005 werd de prijs voor de beste innovatie in vijftien jaar uitgereikt, wederom voor Shadow. In 2009 sleepte het graszaadbedrijf de prijs ook in de wacht voor zijn technologie SOS. Daarnaast werd Barenbrug in de afgelopen jaren ook genomineerd voor zijn innovatieve grastechnologie├źn Yellow Jacket Watermanager en RPR Grass Technology. De Innovatieprijs is een gezamenlijk initiatief van BSNC, Vereniging Sport en Gemeenten, NOC-NSF, Sportinnovator en de Vakbeurs Sportaccommodaties. Het doel van de prijs is het benadrukken van het belang van kennisdeling en de promotie van vernieuwingen in de sportsector. Deze vernieuwingen zijn hoofdzakelijk gericht op de aanleg, het onderhoud, het beheer en de exploitatie van sportvoorzieningen.

barenbrug Resilent Blue grafiek droogtetolerantie

Door Resilient Blue lijdt de grasmat minder onder excessieve omstandigheden, zoals droogte en hitte, en herstelt het snel na een stressvolle situatie. Speciaal ontwikkelde Resilient Kentucky Blue Grass-planten (veerkrachtige veldbeemd) vormen het fundament. De Resilient Blue-graszaden zijn behandeld met Yellow Jacket Water Manager. Samen vormen ze de Resilient Blue-grastechnologie. De Yellow Jacket Water Manager-zaadbehandeling zorgt voor een betere vochthuishouding rondom het zaadje, zodat graszaden succesvol kiemen en jonge, kwetsbare planten zich goed ontwikkelen.