Reco eTrac elektrische werktuigdrager

Reco eTrac gepresenteerd

Datum: 22 januari 2021
Laatst bijgewerkt: 22 januari 2021
Door: Gert Vreemann
Met een online-voorstelling heeft Jean Heybroek de al eerder aangekondigde Reco eTrac-werktuigendrager gepresenteerd. Deze volledig elektrisch aangedreven werktuigendrager kan volgens de ontwikkelaars een dag onkruid borstelen op één acculading. Jean Heybroek mikt op een brede inzet in openbaar terrein en groen in vooral stedelijke gebieden.
Reco eTrac elektrische werktuigdrager

Wie de presentatie heeft gemist, krijgt op de nieuwe website www.recoetrac.com een goede eerste indruk van de ruime, laag geplaatste cabine, die de ontwikkelaars van cabineleverancier Mathieu betrekken. De bestuurder heeft een relatief hoge zitpositie in de op silent blocks gemonteerde cabine en dankzij de extra lage voorruit en tot onderaan doorlopende glazen deurpanelen heeft hij ook goed zicht op het werk. Hij heeft een goede stoel en een verstelbare stuurkolom en een goede klimaatregeling. Rechts naast hem aan de cabinestijl zit het computerscherm en binnen handbereik de joystick voor de bediening.

Het filmpje op de website laat zien dat de machine aan de achterzijde fuseebesturing heeft en relatief smal is. De eTrac is buitenwerks 130 centimeter breed. Hierdoor is hij voldoende wendbaar voor het werken in stedelijke gebieden met krappe paden en scherpe hoeken. De werktuigendrager is uitgerust met twee elektrische wielmotoren, die zijn voorzien van waterkoeling voor een hoge efficiency. Dankzij de voldoende grote achterwielen in combinatie met een pendelende achteras kunnen stoepranden en hellingen comfortabel worden genomen.

cabine Reco eTrac

De lithium-ionaccu zit onder de lichtblauwe kap. Daarboven is een opbouwmogelijkheid voor een frame gepland dat belastbaar is tot 1000 kilo om bijvoorbeeld een watertank, opvangbak of werktuig te plaatsen. Er zijn accupakketten in verschillende groottes leverbaar. De machine is standaard uitgevoerd met een onboard-lader die kan worden aangesloten op een laadpaal met een type 2-aansluiting. De ontwikkelaar van de machine, Motrac Industries, geeft aan dat de machine geschikt is voor een dag van acht uur onkruid borstelen met de getoonde elektrisch aangedreven onkruidborstel. De machine is hiervoor uitgerust met een fronthef en hydrauliekaansluitingen voor het zwenken en heffen van de borstel en voor de aanbouw van eventuele andere werktuigen. Er is aangegeven dat er in de toekomst meer werktuigen op maat voor de Reco eTrac zullen komen. De machine komt in aanmerking voor de MIA- en Vamil-subsidieregelingen.

De eerste vijf werktuigendragers worden begin dit jaar geleverd aan bedrijven in Nederland. Deze bedrijven toonden al in een zeer vroeg stadium interesse in de Reco eTrac en nemen de werktuigdrager als eerste in gebruik. In de tweede helft van 2021 wordt de productie verder opgeschaald. Jean Heybroek is verantwoordelijk voor de verkoop in Nederland.