Pfanzelt S-line uitrijaanhangwagen

Pfanzelt S8 uitrijaanhanger

Datum: 26 januari 2023
Laatst bijgewerkt: 26 januari 2023
Door: Gert Vreemann
Naast de in 2021 gepresenteerde compacte zestons S6-uitrijaanhanger komt Pfanzelt in de compacte S-line met de S8 als grotere variant. Deze wagen vult het gat tussen de S6- en de P11-zwaardere uitrijaanhanger. De S8 is gebaseerd op de S6 en daarmee bestemd voor het professionele segment.
pfanselt s line uitrijaanhanger

Een zelfrijdende uitrijwagen is voor veel cumelabedrijven een stap te ver, maar een getrokken uitrijwagen past menig bedrijf wel voor het voorkomende seizoens-snoeiwerk, waarbij naast snoei- en veldwerk het hout ook moet worden uitgereden. Pfanzelt speelde daar in 2021 al op in met de getrokken compacte S6-uitrijwagen. Daar komt nu dus de grotere S8 bij. De wagen heeft een geïntegreerde laadkraan om de wagen zo compact mogelijk te houden.

knikdissel pfanzelt uitrijwagen

De uitrijwagen heeft standaard een knikdissel om in krappe en beboste gebieden beter te kunnen manoeuvreren. De beremming is in diverse varianten leverbaar, waaronder ook luchtdrukberemming afgestemd op bergachtige (steile) hellingen. De wagen heeft een laadlengte van 3,71 meter. Tussen de staanders is het laadoppervlak 1,79 vierkante meter, goed voor een laadvolume van circa 6,5 kubieke meter. De wagen is ook geschikt voor het laden van bijvoorbeeld tophout. De opgebouwde professionele laadkraan heeft een reikwijdte van 6,70 meter en een netto hefmoment van 35 kNm. Dankzij het Power Link-systeem tussen hoofd- en knikgiek kan de kraan hout direct achter het voorschot laden.