Homburg Vaderstad Tempo demo

Op tijd aanmelden voor demotour Väderstad

Datum: 24 februari 2021
Laatst bijgewerkt: 24 februari 2021
Door: Gert Vreemann
Begin maart start Homburg Holland met de jaarlijkse Väderstad Tempotour, die daarna ook Nederland aandoet. Om voor een test in aanmerking te komen, is het zaak je uiterlijk 15 maart aan te melden bij Homburg, zodat het bedrijf een goede planning en route kan samenstellen. Voor een goede vergelijkingsmogelijkheid is het gewenst dat het demoveld naast een met een eigen zaaimachine gezaaid perceel ligt.

Homburg Vaderstad Tempo demo

Traditiegetrouw zullen productspecialisten van Homburg bij geïnteresseerde akkerbouwers en loonwerkers een aantal hectares inzaaien met bieten, bonen, cichorei of maïs. In de afgelopen jaren heeft de importeur meer dan 200 adressen bezocht, mede door de twee zaaicombinaties die het bedrijf heeft lopen. Vanaf 2018 doet Homburg dit ook in België, waar het zaaiseizoen altijd een paar weken eerder start, met name voor bieten en cichorei. Daarna volgt Nederland.

Homburg Vaderstad Tempo demo

Het perceel dat Homburg inzaait, moet eigenlijk naast een perceel liggen waar het loonbedrijf met de eigen machine gaat inzaaien. Zo kan Homburg de opkomst goed meten en monitoren. Uiteraard krijgen de deelnemers deze informatie. Homburg houdt zich aan de coronamaatregelen. Aanmelden kan via [email protected].