krampe stuursysteem

Ook Krampe met autonoom gedwongen stuursysteem

Datum: 29 september 2022
Laatst bijgewerkt: 29 september 2022
Door: Gert Vreemann
Fabrikant Krampe rust zijn kippers nu desgewenst uit met een gedwongen stuursysteem met de naam Dynamic Trailer System, dat zonder opnemers bij de dissel werkt. Het bedrijf werkt hiervoor samen met ME Mobil Elektronik GmbH.
Krampe nieuws stuursysteem kippers

Bij dit gedwongen stuursysteem wordt de kipper uitgerust met een aantal sensoren. Deze bepalen samen de gedwongen besturing. Twee impulsopnemers die het toerental en de looprichting van een as opnemen, geven de data door aan de centrale processor. Daarbij komen nog de meetwaarden van sensoren die de bewegingen van de kipper opnemen. De processor berekent de benodigde wieluitslag of -slagen van de gedwongen gestuurde assen overeenkomstig de stuurhoek tussen trekker en dissel.

computer gedwongen stuursysteem aan hangers

Dit stuursysteem is getest en officieel gepresenteerd op een Krampe AS 750-afschuifwagen. Op dit moment maakt de fabrikant het systeem gereed voor andere modellen. Met ingang van 2023 is het leverbaar op Krampe-kippers.

Eerder toonde onder andere fabrikant Fliegl een soortgelijk besturingssysteem. Je voelt aankomen dat we dit op de komende Agritechnica waarschijnlijk bij meer fabrikanten tegen zullen komen.