Lemken juwel

Omzet Lemken stabiel

Datum: 27 maart 2020
Laatst bijgewerkt: 30 maart 2020
De omzet van Lemken is in 2019 geëindigd op een gelijk niveau als in 2018. Na het eerste half jaar een tegenvaller want toen lag de afzet beduidend hoger. Het tweede half jaar van 2019 viel de omzet in bijvoorbeeld thuisland Duitsland duidelijk terug door onzekerheid in de markt.

De omzet kwam bij Lemken onveranderd uit op 380 miljoen euro. Daarmee deed het bedrijf het iets beter dan de landbouwindustrie gemiddeld in Duitsland. De totale markt daalde met drie procent.

Lemken het vooral last van een teruggang van twee procent in de afzet op de thuismarkt. Hoewel 77 procent van de produktie wordt geëxporteerd tikt deze 23 procent flink door. Groei was er echter in Frankrijk en Nederland wat een deel compenseerde. In heel West-Europa werd daardoor toch een lichte omzetgroei gehaald.

In de overige landen was sprake van een wisselend beeld. Rusland bleef stabiel, terwijl Midden- en Oost-Europa een teruggang lieten zien. In de Oekraïne kelderde de omzet met 39 procent. Een dalende omzet was er ook in Azië, Australië en Nieuw-Zeeland terwijl de omzet in Noord-Amerika weer met dubbele cijfers groeide.

Vooruitzichten
Voor 2020 hoopt het bedrijf de omzet te stabiliseren mede door de overname van een aantal bedrijven zoals Steketee en door de eigen verkoop van kunstmeststrooiers. In de eerste weken van het jaar was sprake van een duidelijke stijgende vraag en dat gaf een positief gevoel. Inmiddels is ook bij Lemken de situatie onzeker door de ontwikkelingen rond het coronavirus.

Lemken Orion