De fabrikant geeft deze compacte wiellader ten opzichte van de WA70M-7 op een aantal punten doorontwikkeld,

Nieuwe Komatsu WA70M-8 Stage V

Datum: 11 juni 2020
Laatst bijgewerkt: 29 juli 2020
Door: Gert Vreemann
Komatsu heeft de WA70M-8 uitgerust met de Komatsu-Stage V-motor. Daarnaast heeft de fabrikant deze compacte wiellader ten opzichte van de WA70M-7 op een aantal punten doorontwikkeld. Denk daarbij aan vernieuwingen in de bediening en aan de aanwezigheid van een 7-inch-scherm. Eerder introduceerde Komatsu al de WA80-8 in Stage V-uitvoering.
 Hij presteert dankzij een hoger koppel onderin en een betere karakteristiek 25 procent beter.

Hart van de machine is de nieuwe 46,2 kW (62,8 pk) sterke 3,3-liter-Stage V-viercilindermotor van Komatsu. De krachtbron is voorzien van een roetfilter met een reinigingsinterval van 6000 uur. Hij presteert dankzij een hoger koppel onderin en een betere karakteristiek volgens Komatsu in combinatie met de hydrostatische aandrijving 25 procent beter dan de voorganger in de WA70M-7. De hydrostatische versnellingsbak heeft twee snelheden vooruit en twee achteruit en zorgt voor een maximale snelheid van 20 km/u. Als optie is er een kruipbak met variabel instelbare snelheden.

De bediening is gemoderniseerd, waarbij vooral de ergonomie is verbeterd.

In de cabine is de nieuwe 7-inch-monitor geplaatst, die naar de wensen van de machinist kan worden ingesteld. De bediening is gemoderniseerd, waarbij vooral de ergonomie is verbeterd. Voor beter rijcomfort is er de ECSS-laststabilisator en voor beter zicht is de uitlaathoogte lager. De compacte wiellader is leverbaar met het bekende Komatsu Komtrax-voertuigvolgsysteem. De machine heeft een 60-liter-hydrauliekpomp met een maximumdruk van 230 bar. De maximale kiplast van deze circa vijftons shovel bedraagt 4340 kilo. Vorig jaar introduceerde Komatsu al de groter broer, de WA80-8, in Stage V-uitvoering.