case sv graaflaad stage V

Nieuwe Case SV Stage V-graaflaadcombinatie

Datum: 24 september 2021
Laatst bijgewerkt: 24 september 2021
Door: Gert Vreemann
Het is bepaald niet de hardloper in Nederland, maar nog altijd wel een machine waar Case CE genoeg brood in ziet om hem in Stage V-uitvoering te presenteren. Case voegde daarnaast een flinke comfortboost toe door de cabine flink aan te passen.
case SV stage V graaflaadcombi

Al vanaf 1857 bouwt Case graaflaadcombinaties, destijds even anders dan nu. Nu zijn we toe aan de Stage V-generatie, die uiteraard is uitgerust met FPT-Stage V-krachtbronnen. In dit geval is dat de nieuwe F36-3,6-liter-viercilinder met een maximum vermogen van 82 kW (112 pk) en een koppel van 460 Nm en een nieuwe Eco-modus voor volgens Case tien procent zuiniger werken.

cabine case sv graaflaadcombi

Vooral de cabine is flink geüpdatet. Die is vooral flink breder en biedt daardoor meer bewegingsvrijheid. Ook is de instap beter geworden, waardoor het 180 graden draaien van de stoel met omkeerinrichting ook gemakkelijker gaat. Belangrijk detail is de nieuwe zijconsole met open aflegvlak, iets wat machinisten dagelijks gebruiken, net als de nieuwe F-N-R-schakelaar op de multihendel en de verlengde bedieningshendels voor de stabilisatoren. Nieuwe zijramen achter geven een beter zicht en het geluidsniveau is met 3 dB(A) teruggebracht tot 74 dB(A). Verder zijn moderne features toegevoegd, zoals twee usb-aansluitingen, een telefoonhouder, Bluetooth, grotere opbergvakken, twee flessenhouders, een 12V-aansluiting en een koelbox. De bekende Case SiteConnect- en Case SiteWatch-services zijn ook beschikbaar voor deze machines. De Case SV-serie is leverbaar in drie modellen: 580SV, 590SV en 695SV.