evers toric bemester

Mest inwerken met Evers Toric Mono

Datum: 12 januari 2023
Laatst bijgewerkt: 12 januari 2023
Door: Gert Vreemann
Snel en eenvoudig mest inwerken met een grote werkbreedte en een laag brandstofverbruik is waarvoor de nieuwe Evers Toric Mono is bedoeld. Deze eenrijige schijvenbemester kenmerkt zich door het effectief inwerken en afdekken van mest met een grotere werkbreedte.

Evers Toric Mono bouwlandbemester

De Toric Mono is bestemd voor loonwerkers die snel en met een grote capaciteit mest willen uitrijden en inwerken. De al jaren toegepaste schijven uit de Evers Toric-bemester openen de bodem, waarbij de mest met sleeptanden direct achter de schijven in de bodem wordt geïnjecteerd. De enkele rij schijven voert alleen de benodigde grondbewerking uit die een bemesting vraagt. Dit zorgt voor een geringere vermogensbehoefte en een lager brandstofverbruik. Daarnaast voorkomen de schijven door een snijdende bewerking verstoppingen door gewasresten en groenbemesters.

De machine is zo ontworpen dat het zwaartepunt van de machine zich binnen vijftig centimeter achter het hart van de hefkogels bevindt. De Toric Mono weegt bij een werkbreedte tot negen meter minder dan 3.000 kilo. De machine past zowel in een sleepslangsysteem als achter een tank of zelfrijder. De machine is geschikt voor gebruik op zowel klei- als zandgrond.

De Toric Moni is leverbaar in drie varianten, met werkbreedtes van 7,80, 8,40 en 9,00 meter. Het aantal uitlopen is gelijk aan het aantal schijven. Die schijven hebben een diameter van 51 centimeter. De transportbreedte bedraagt drie meter.