Holder werktuigdrager maait

Mechan Groep verder met Holder

Datum: 21 december 2021
Laatst bijgewerkt: 21 december 2021
Door: Gert Vreemann
Kärcher SE & Co heeft na de overname van het merk Holder dit merk volledig geïntegreerd in de tak Kärcher Municipal. Mechan Cultuurtechniek, importeur van Holder, gaat desondanks verder met de Kärcher-Holder-producten. Daartoe hebben Kärcher en Mechan Cultuurtechniek een overeenkomst gesloten.
Holders maaien

In augustus 2019 nam fabrikant Alfred Kärcher SE & Co. de Max Holder-bedrijvengroep volledig over. Dit jaar werden de Holder-producten volledig geïntegreerd in het zogeheten Kärcher Municipal-programma, dat uit een breed assortiment werktuigendragers en straatveegmachines bestaat. In Nederland wordt het merk Holder exclusief vertegenwoordigd door Mechan Cultuurtechniek. De andere machines uit het Municipal-programma worden door Kärcher Nederland vermarkt en geserviced. Deze situatie zetten beide partners voort, eventueel in samenwerking met partners in het dealerkanaal.

ondertekening overeenkomst Karcher en Mechan over Holder

“Mechan Cultuurtechniek en Kärcher Nederland hebben elk specifieke, grondige kennis van hun deel van de markt”, zegt Mark van den Heuvel, directeur van Mechan Cultuurtechniek. “Dat gegeven vormt de basis voor deze samenwerking. Deze samenwerking werd bij Kärcher officieel ondertekend door Ray Uiterwaal (manager Mechan Group), Mark van den Heuvel (directeur Mechan Cultuurtechniek) en Jean-Paul Christy (president Central Europe Kärcher). Het is de beste garantie voor een gezonde continuering van beide merken hier in Nederland”, aldus Van den Heuvel. Hij benadrukt dat de werktuigendragers van Holder nog steeds onder de eigen naam en kleur zullen worden vermarkt. Die worden in verschillende modellen en uitvoeringen met diverse motorvermogens gemaakt. Mechan Cultuurtechniek levert in Nederland machines voor de groensector van onder meer de merken Holder, Schliesing en GMR. Mechan Cultuurtechniek is een zusterbedrijf van de Mechan Groep.