Liebherr Likufix

Liebherr Likufix op meer wielladermodellen

Datum: 6 mei 2021
Laatst bijgewerkt: 6 mei 2021
Door: Gert Vreemann
Het bekende Liebherr Likufix-snelwisselsysteem zoals we dat van de graafmachines en middelzware wielladers van het merk kennen, is nu af-fabriek leverbaar op meer wielladers. Het gaat om modellen uit de XPower-serie en vier lichtere wielladers.
Liebherr Likufix

Wie een Liebherr-graafmachine of middelzware Liebherr-wiellader met Likufix-snelwissel heeft, kent het systeem. Met één druk op de knop kun je van aanbouwwerktuig wisselen. Dit door Liebherr in eigen huis ontwikkelde systeem is vooral bekend van de graafmachines, maar is ook al enige tijd leverbaar op de middelzware wielladers. Naar aanleiding van het succes en de interesse is Likufix nu ook leverbaar op de compacte wiel- en -stereoladers L506 tot en met L509. Hier speelt Liebherr in op de veelzijdige inzet bij bijvoorbeeld infrawerk, zoals het geregeld wisselen van bakken, palletvork of bezem.

Liebherr XPower met Likufix

Bij de zware XPower-wielladers is Likufix nu beschikbaar tot en met de circa 25 ton zware L580. Bij deze machine is er vooral in de recycling behoefte aan een snelwissel om bijvoorbeeld even een roterende zeef aan te haken. Bij dergelijke machines kan het even uitstappen in met name recyclingomstandigheden wat risicovoller zijn.