krone smart connect solar

Krone SmartConnect Solar

Datum: 26 januari 2023
Laatst bijgewerkt: 26 januari 2023
Door: Gert Vreemann
Als aanvulling op het bekende SmartConnect zet Krone de SmartConnect Solar in de markt. Met deze zelfvoorzienende telemetrie-unit kunnen ook eenvoudige machines zonder eigen elektronica in het digitale gegevensbeheer worden geïntegreerd. Dit kan nu voor alle machines worden gebruikt, ongeacht van welke fabrikant en voor welke werkzaamheden.

krone smart connect solar op hark

De SmartConnect Solar wordt gevoed door een zonnepaneel en een accu, waardoor een externe energiebron niet nodig is. Met behulp van een positiesensor kan de SmartConnect Solar ook worden gebruikt als vrachtenteller op bijvoorbeeld een aanhangerklep. Als alternatief wordt bij aanbouw aan een draagarm van een schijvenmaaier de werk- en transportstand door de standsensor herkend. Met een opgeslagen werkbreedte kan de SmartConnect Solar daarnaast ook worden gebruikt als hectareteller. Verschillende positie- en statusgegevens van de machine worden realtime verzonden via een geïntegreerde GPS-ontvanger en een draadloze modem met simkaart. Als er geen mobiel netwerk beschikbaar is, worden de gegevens tijdelijk opgeslagen en later verzonden wanneer het mobiele netwerk weer beschikbaar is. De SmartConnect Solar voldoet aan beschermingsklasse IP69K en is daarmee waterdicht, wat betekent dat water, stof en vuil geen probleem zijn.

krone smart connect solar

Via Krone Smart Telematics in het portaal mykrone.green kunnen de machinegegevens realtime of achteraf worden bekeken en verwerkt. In Smart Telematics is de unit gekoppeld aan de desbetreffende machine. De gegevens worden realtime verzonden vanuit de SmartConnect Solar, zoals de positie, de snelheid, de actieve en inactieve bedrijfsuren, de afgelegde afstand, de werk- en transportpositie, het aantal ladingen of het bewerkte oppervlak en het laadniveau van de batterij.

Alle kosten zijn al inbegrepen in de aankoopprijs van de Krone SmartConnect Solar. Hieronder vallen onder andere de simkaartkosten en het gebruik van het portaal, evenals twee montageplaten voor het bevestigen van de module.

krone smart connet solar agriroute

Nieuw is de aansluiting van de Krone SmartConnect Solar op de agrirouter. De voordelen van een koppeling met de agrirouter liggen voor de hand. Zo kan bij het oogsten van maïs nu de complete hakseltrein worden weergegeven en verwerkt in een bedrijfsbeheersysteem, ongeacht de fabrikant of de eigen communicatie van overige machines. Omdat er een groot aantal softwareleveranciers op de agrirouter zijn aangesloten, kunnen de gegevens van de SmartConnect Solar direct worden overgezet naar het programma dat de klant al gebruikt.