krone easy cut tc connect voor getrokken maaiers

Krone met nieuw koppelframe EasyCut TC Connect

Datum: 27 januari 2022
Laatst bijgewerkt: 27 januari 2022
Door: Gert Vreemann
Speciaal voor de eisen van de Australische en Amerikaanse markt heeft Krone de nieuwe EasyCut TC Connect ontwikkeld, een koppelframe voor twee getrokken maaiers. Met twee EasyCut TC 500-maaiers en een frontmaaier kunnen werkbreedtes van meer dan twaalf meter worden bereikt. Hiermee is de combinatie ook geschikt voor het vaste-rijpadensysteem.
krone, easy cut TC Connect tussenstuk voor getrokken maaiers.

Controlled Trafic Farming (CTF) via vaste rijpaden wordt steeds populairder, vooral op de Australische markt, maar vindt ook steeds meer zijn weg naar Europa. CTF wordt bijvoorbeeld aanbevolen bij gebruik in bijzonder gevoelige gewassen, zoals luzerne. Daar speelt Krone op in met deze extra brede combinatie. Het koppelframe kan flexibel worden gebruikt met de Krone EasyCut TC 400- en EasyCut TC 500-maaiers (beide modellen met de dissel in het midden).

Krone Easy Cut TC connect tussenstuk voor getrokken maaiers

De EasyCut TC Connect maakt maaien met werkbreedtes tot maximaal 13,08 meter mogelijk, in stappen van drie en zes meter. De EasyCut TC Connect kan worden gekoppeld aan verschillende maaicombinaties zonder dat die hun oorspronkelijke functie verliezen. Als de chauffeur bijvoorbeeld de combinatie van twee EasyCut TC 400-maaiers en de in Australië en de Verenigde Staten populaire EasyCut F 400 CV Fold-frontmaaier gebruikt, ontstaan er drie identieke, volumineuze zwaden. Natuurlijk kunnen de afzonderlijke maaiers nog steeds apart worden gebruikt en - niet onbelangrijk - afzonderlijk worden ingeruild of doorverkocht. Transport is   bij ons nog wel een ding, want je kunt er niet zo de weg mee op. Krone geeft nadrukkelijk aan dat deze combinatie voor de Australische en Amerikaanse markt bedoeld is.