krampe kipper met 3 in 1 klep

Krampe met drie-in-één-achterklep

Datum: 3 juni 2021
Laatst bijgewerkt: 3 juni 2021
Door: Gert Vreemann
Op wens van Deense klanten introduceert kipperfabrikant Krampe een drie-in-één-achterklep. Deze kan pendelen en zwenken en is uitgerust met de in Denemarken bekende Sörling-achterklep. Daarmee kan verder naar achteren worden gelost, vergelijkbaar met een asfaltsnip.

Krampe kipper met 3 in 1 klep

De hoofdreden voor deze uitvoering is dat in Denemarken dergelijke kippers vaak breed worden ingezet: niet alleen voor transport van grond of puin, maar ook voor het transport van machines en het jaarlijks aanvullen van halfverharde wegen. Een kipper met een achterklep waarmee dat allemaal mogelijk is, past daarbij. Dat is wat Krampe biedt met deze nieuwe uitvoering.

Krampe kipper met 3 in 1 klep

De achterklep kan pendelen in de bovenste scharnierpunten. Daarbij kan de uitslag worden begrensd voor het doseren van fijn materiaal, zoals split of grind. Daar waar de hoogtebegrenzing een beperking vormt, kan de klep in zijn geheel zijwaarts worden weggeklapt. Dat is ook handig bij het laden van machines. De onderklep is hydraulisch uitklapbaar voor het verder naar achteren doseren bij het strooien of lossen. Deze klep is ook handig voor het laden en lossen van machines. Voor het vervoer van machines wordt de kipperbak desgewenst geleverd met spanogen in de bak. Krampe heeft de eerste kipper met deze uitrusting in Denemarken draaien.