hitachi dealer Jaap Knaap

Jaap Knaap Hitachi-dealer voor compact materieel

Datum: 8 december 2022
Laatst bijgewerkt: 8 december 2022
Door: Gert Vreemann
Hitachi Construction Machinery Nederland heeft Jaap Knaap Machine Techniek aangesteld als partner voor compacte Hitachi-machines in de regio Noord-Holland. Het officiële contract werd op 1 december getekend , waarmee de bestaande samenwerking formeel werd omgezet in een dealerschap. Dit houdt in dat Jaap Knaap de verkoop, verhuur en service van mini- en midigravers tot tien ton op zich gaat nemen.
hitachi dealer Jaap Knaap

Met deze stap geeft Hitachi Nederland invulling aan de strategie om te groeien in het segment van compacte machines, waarbij het merk dicht bij de klant aanwezig wil zijn voor de juiste service. Gijs van Heertum, directeur van Hitachi Nederland, geeft aan dat de aanstelling van Jaap Knaap een logische stap is. “De eerste samenwerking tussen Jaap Knaap en Hitachi stamt uit 2004 en is door de jaren heen geïntensiveerd”, vertelt hij. Zo verricht Jaap Knaap Machine Techniek vanaf 2020 de service voor alle Hitachi-machines in Noord-Holland. “De kennis van en ervaring met onze machines is dus ruimschoots aanwezig. Daarnaast is het bedrijf de afgelopen jaren flink gegroeid en kent het de regio als geen ander.’

jaap knaap hitachi dealer

Oprichter en mede-eigenaar Jaap Knaap verleende al service aan diverse Hitachi-klanten voordat in 2004 de eerste samenwerking van start ging. “Inmiddels hebben we ruim 27 jaar ervaring met Hitachi-machines”, vertelt Jaap. “Door de jaren heen hebben we een groot aantal minigravers, mobiele graafmachines en rupsgraafmachines tot 25 ton opgebouwd. Daarnaast hebben we gezamenlijk met Hitachi diverse klanten voorzien van nieuwe machines.”