imants rotosweep in nieuwe kleuren

Imants-groenlijn wordt blauw

Datum: 1 februari 2023
Laatst bijgewerkt: 1 februari 2023
Door: Gert Vreemann
Met ingang van dit jaar worden de Imants-machines voor sportveldonderhoud uitgevoerd in de bekende landbouwkleuren. Imants wil daarmee zijn merkidentiteit versterken en een groter onderscheid aanbrengen met andere groenlijnspelers. Technisch blijven de producten hetzelfde en ook blijft Jean Heybroek ze in Nederland op de markt brengen.
Imants groenlijn in nieuwe kleuren

De groenlijn wordt dus blauw en zwart met gele accentstrepen in plaats van metallic-blauw met zilvergrijs. Imants wil door de kleuren te veranderen zijn merknaam en merkbeeld versterken. De naam Imants zal net als bij de spitmachines prominent op de machine staan en indien mogelijk rechts daarvan het machinetype. Ook de kenmerkende gele strepen zullen terugkomen, zodat de groenlijnmachines kunnen meeliften op de naamsbekendheid van Imants binnen Europa. Ook voorkomt het verwarring, omdat meerdere groenlijnproducenten, waaronder ook Campey Turfcare (de Imants-dealer voor Europa, met uitzondering van België en Nederland), het blauw van de Imants-groenlijn hanteren. Hierdoor zijn de Imants-machines voor het sportveldonderhoud qua kleurstelling minder uniek geworden en is het onduidelijker geworden dat ze door Imants worden geproduceerd.

Omdat dealer Campey Turfcare, die tot nu toe alleen in Europa actief was, heeft besloten met zijn huismerk in de - inmiddels oude - Imants-groenlijnkleur ook tot de Amerikaanse en Australische markt toe te treden, zag Imants een nog grotere verwarring ontstaan. De Imants-groenlijnproducten worden daar vermarkt door andere dealers. Dit heeft mede geleid tot de verandering van kleur.

Deze kleurwijziging is inmiddels doorgevoerd. De Imants-groenlijn en de Koro by Imants-machines worden in Nederland als vanouds door Jean Heybroek BV in Houten op de markt gebracht via zijn eigen dealernetwerk.