claas jaguar 900 grashakselen

Hydraulische aandrijving van voorzetstukken Claas Jaguar 900-serie

Datum: 24 september 2021
Laatst bijgewerkt: 24 september 2021
Door: Gert Vreemann
De grootste noviteit bij de Claas Jaguar 900-serie hakselaars is de optie van de variabele hydraulische aandrijving van de voorzetstukken. Verder zijn er zijn nieuwe uitvoeringen en uitrustingsopties voor de invoer, korrelprocessors en de dosering van water in suikerrijk gras. Bij het Orbis-voorzetstuk en de pick-up zijn ook vernieuwingen doorgevoerd .
Claas Jaguar 900 grashakselen

De belangrijkste noviteit bij de Jaguar 900-modelserie is de uitbreiding van de opties voor de aandrijving van voorzetstukken. Naast de puur mechanische aandrijving en de variabele aandrijving voor de Orbis-maïsbekken en de pick-up kunnen klanten nu voor een tweede hydraulische aandrijving kiezen, die vooral bij het werk met de pick-up uitstekend van pas komt. Daarbij wordt de invoervijzel via de snelkoppeling aangedreven en variabel afgestemd op de haksellengte.

pick up Claas hakselaar

De opraper wordt nu volledig variabel en onafhankelijk van de invoervijzel hydraulisch aangedreven. Het toerental wordt in eerste instantie afgestemd op de rijsnelheid. Zodra de rijsnelheid of de haksellengte verandert, worden de toerentallen automatisch op deze omstandigheden afgestemd. Indien nodig kunnen beide toerentallen handmatig door de chauffeur vanuit de cabine worden ingesteld. In vergelijking met de puur constante mechanische aandrijving is in experimenten bij het oogsten van GPS in Californië met een Jaguar 990 tot 13,7 procent meer capaciteit behaald. Voor de Multi Crop Cracker Max is de nieuwe, slijtvaste BusaClad-coating beschikbaar. Claas claimt hiervoor een tot vier keer zo lange levensduur.

instelling dosering op computer bij Claas hakselaar

De conserveringsmiddel-app voor de nauwkeurige dosering van conserveringsmiddelen en waterinspuiting is nieuw. Met deze app kan de chauffeur, afhankelijk van het oogstmateriaal, de opbrengst en aanwijzingen van de producent van het desbetreffende toevoegmiddel instellen. Voor de app moet hij de werkbreedte, werksnelheid, geschatte opbrengst en perceelsoppervlakte invoeren plus de inhoud van de verpakking van het conserveringsmiddel. Daarna kan de chauffeur de aanbevolen instellingen overnemen op de Cebis-terminal en kiest hij of er conserveringsmiddel vanuit de 37-liter-Actiliser-tank moet worden ingespoten of vanuit de grote watertank van 375 liter. Bovendien kan hij opgeven of de dosering in liter per ton of liter per hectare moet worden uitgevoerd. Desgewenst kan met een als optie leverbare tweede doseerpomp het toedienen van het conserveringsmiddel worden verdubbeld tot 800 liter per hectare. De bediening daarvoor is al in het desbetreffende menu in Cebis geïntegreerd.

claas Jaguar 900 gras hakselen.

Eveneens nieuw voor de Jaguar 900 is het inspuiten van water bij gras met een hoog suikergehalte. Hierbij wordt automatisch water bij de invoer, geleideplaat, versneller en uitwerppijp ingespoten op momenten dat er geen gewas wordt doorgevoerd, bijvoorbeeld op de kopakker of wanneer er van transportvoertuig wordt gewisseld. Het systeem wordt bediend via de Cebis-terminal.

Alle Orbis-maïsbekken zijn nu standaard uitgerust met slijtvaste geleidestrips. De af-fabriek leverbare Premium Line Orbis-maïsbekken zijn opgewaardeerd met slijtvaste coatings voor de bestaande slijtdelen.