fpt motor

FPT presenteert F28 Hybrid

Datum: 25 maart 2020
Laatst bijgewerkt: 27 maart 2020
Door: Gert Vreemann
FPT geeft gas met de elektrificatie. Op de Conexpo 2020 in Las Vegas waren de eerste tastbare resultaten al te zien met de introductie van de F28 Hybrid. Daarmee stapt FPT nadrukkelijk in het compactere segment.

De afgelopen najaar geïntroduceerde 2,8-liter-FPT-motor is nu gecombineerd met een hybride-unit De viercilindermotor levert 55 kW (74 pk). De elektromotor van de hybride-unit voegt daar 20 kW (27 pk) continu en 30 kW (40 pk) piekvermogen aan toe.

De motor en de hybride-unit werken automatisch aangestuurd. Denk hierbij aan een automatisch motor-start-stopsysteem en het automatisch optimaal bijschakelen van de hybride-unit voor het opladen en het leveren van extra of maximaal vermogen. Dat maakt deze F28-hybride volgens FPT geschikt voor lichte grondverzetmachines, zoals graafmachines, wielladers, skidsteers en asfaltrollers.

De 2,8-liter is ook leverbaar als aardgasmotor. In combinatie met de hybride-unit geeft dit extra mogelijkheden. Naast het grondverzet ziet FPT ook goede mogelijkheden voor stationaire toepassingen, zoals aggregaten, pompen en zeven, maar ook in de landbouw in het compactere segment.