renault elektrische E-tech T  truck

Elektrische Renault E-Tech T- en C-trucks zijn nu te bestellen

Datum: 27 oktober 2022
Laatst bijgewerkt: 27 oktober 2022
Door: Gert Vreemann
Renault Trucks opent het pre-orderboek voor de Renault Trucks E-Tech T en C, respectievelijk bestemd voor regionaal transport en constructie. Deze nieuwe elektrische trucks van 44 ton worden geproduceerd in de fabriek van de fabrikant in Bourg-en-Bresse.
renalut E tech C elektrische truck

De Renault E-Tech T en C zijn nu beschikbaar voor pre-order bij de Renault Trucks-dealers in Europa. Transporteurs die een honderd procent elektrische vrachtwagen uit het zware gamma willen aanschaffen, kunnen nu al de eerste beschikbare productieserie reserveren. De productie van de Renault E-Tech T en C start eind 2023 in de fabriek in Bourg-en-Bresse. Om aan de eisen van het regionale transport en de (stedelijke) constructie te voldoen, kunnen de E-Tech T en C worden besteld met twee of drie elektromotoren, met een gezamenlijk vermogen tot 490 kW. Ze kunnen worden uitgerust met vier tot zes lithium-ionaccu’s, met een capaciteit van 390 tot 540 kWh. De accu’s kunnen volledig worden opgeladen via wisselstroom tot 43 kW of via gelijkstroom tot 250 kW. Deze trucks kunnen tot 300 kilometer afleggen met één lading en tot 500 kilometer met een tussenliggende oplaadsessie van een uur (250 kW). De accucellen en -modules worden geleverd door Samsung SDI en ze worden geassembleerd in het Belgische Gent in een fabriek van de Volvo Group, waar Renault Trucks deel van uitmaakt.

renault elektrische E-tech T  truck

De Renault E-Tech T en C worden uitgerust met drie soorten PTO’s: elektrisch, elektromechanisch of op de versnellingsbak. De E-Tech T en C, met een totaal toelaatbaar gewicht van 44 ton, kunnen worden besteld als 4x2- en 6x2-trekkers, met een Sleeper Cab (lange en hoge cabine) en een wielbasis van 3,90 meter. Als bakwagenuitvoering zijn ze verkrijgbaar als 4x2, 6x2 en 8x4 tridem, met korte of lange cabine en keuze uit elf wielbases, variërend van 3,90 tot 6,70 meter.