Cat 308 CR Fixed boom midigraafmachine

Caterpillar komt met Cat 308 CR Fixed Boom

Datum: 17 juni 2021
Laatst bijgewerkt: 17 juni 2021
Door: Gert Vreemann
In Japan was hij er al enige tijd, maar op verzoek van Europese klanten lanceert Caterpillar de 308 CR met vaste giek naast de cabine nu ook op de Europese markt. Deze machine heeft een grotere graafdiepte en uitstorthoogte dan de modellen met zwenkgiek. Bovendien kan hij zwaardere lasten tillen, een belangrijk punt in het infrawerk.
Cat 308 CR Fixed boom midigraafmachine

Nieuwkomer in de Next Gen-lijn is deze 308 CR met vaste giek naast de cabine. Deze is leverbaar met langere lepelstelen van 157 tot 221 centimeter, goed voor graafdieptes van 4,15 tot 4,69 meter en een maximum graafbereik van 6,39 tot 6,90 meter. Ten opzichte van de bekende 308 CR met zwenkgiek geeft dit een twintig procent grotere graafdiepte. Deze 308 is uitgerust met de bekende 51,8 kW (70 pk) Cat C3.3B-Stage V-motor, die standaard is uitgerust met auto-idle en auto-motorstop. Aanpassingen aan het hydraulische circuit zorgen voor een lager brandstofverbruik.

Cat 308 CR Fixed boom midigraafmachine

Net als andere Next Gen-machines is deze uitgerust met elektro-hydraulische bediening in combinatie met de nieuwe Cat-lcd-monitor met zijn vele instelmogelijkheden en Jog Dial voor eenvoudiger navigeren. Met de elektro-hydraulische bediening is ook bij deze machine de besturing op de linker joystick te schakelen, desgewenst te combineren met de cruisecontrol-functie. Het loadsensing-hydraulieksysteem levert maximaal 157 liter per minuut. Ook bij deze Next Gen-machine zijn per machinist instellingen te programmeren. Voor de extra functie is enkele, dubbele en continue flow leverbaar. De machine is leverbaar met Cats TRS8 TiltRotate System met 360 graden rotatie en 40 graden kantelen. De machine heeft standaard een 2,30 meter breed dozerblad of op wens de 2,45-meterversie met zweefstand. De cabine is opgegeven voor een geluidsniveau van 72 dB(A). De klimaatregeling met airco is verbeterd en de stoel is uitgerust met goed instelbare armleuningen.